Protestactie cao-onderhandelingen zorg-taxi
cao Zorgvervoer en Taxi

Vakbonden organiseren petitie-actie voor hoofdkantoor Noot

FNV roept haar leden op om deel te nemen aan de chauffeursbijeenkomst. Foto: FNV

Er is nog altijd geen akkoord bereikt over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. Vakbonden FNV en CNV Vakmensen organiseren daarom op vrijdag 21 oktober een petitie-actie in Ede, pal voor het hoofdkantoor van Noot Personenvervoer. 

Martijn Kersing, directeur van Noot Personenvervoer, is namelijk de voornaamste onderhandelaar namens de werkgevers tijdens de cao-onderhandelingen. De bonden willen naar eigen zeggen met deze actie, de werkgevers nog een laatste kans te geven om met een fatsoenlijk bod terug naar de onderhandelingstafel te komen. “Waar wij samen met de FNV een loonsverhoging van 12,5 procent per 1 januari 2023 opeisen, gaan de werkgevers niet verder dan een tweejarige cao met 8 procent loonsverhoging per 1 januari 2023 en 4 procent per 1 januari 2024. Dit komt neer op 6 procent per jaar”, zo luidt hun kritiek.

Verder nemen FNV en CNV het de werkgevers onder meer kwalijk dat ze niet honderd procent willen doorbetalen bij ziekte vanaf de eerste dag, dat ze de wachtdagen tijdens ziekte niet willen afschaffen en dat ze geen duidelijke afspraken willen maken om ervoor te zorgen dat gewerkte tijd ook betaalde tijd wordt. “Dit is niet acceptabel. Wij roepen de werkgevers daarom op uiterlijk vóór 30 oktober tot een cao-resultaat te komen. Als ze acties willen voorkomen op een moment dat personeelstekort al genoeg problemen oplevert, moeten ze hun eindbod intrekken en terugkomen met een echt bod”, aldus CNV.

Toegevoegde waarde

Martijn Kersing heeft laten weten allerminst gediend te zijn van het voornemen van de vakbonden. “Ik vind het raar dat zij zich hier melden. Volgens mij moeten ze in Den Haag zijn. Daar zit KNV, namelijk. Daarnaast hebben wij vrijdag ons eindbod gedaan. Ik had veel liever gehad dat ze deze hadden voorgelegd aan hun leden, in plaats van hier te komen met een petitie die al weken geleden gestart is. Het staat ze vrij om te doen wat ze willen, maar ik zie er de toegevoegde waarde niet van in.”

Afgelopen vrijdag legden de werkgevers hun definitieve eindbod op tafel, waar ze tevens een ultimatum aan verbonden. Als de vakbonden niet vóór dinsdag 25 oktober hebben gereageerd op het eindbod, dan staken de werkgevers de onderhandelingen voor onbepaalde tijd. Volgens hen ligt er namelijk een “historisch hoog” loonbod op tafel. “Zeker als je kijkt naar andere cao’s die momenteel afgesloten worden”, zei Kersing daar toentertijd over. Tot slot heeft de directeur van Noot Personenvervoer laten weten, dat de werkgevers bij hun eindbod en het ultimatum blijven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Vakbonden organiseren petitie-actie voor hoofdkantoor Noot”

Karin Roest|19.10.22|16:45

Die Kersing moet niet zo lopen janken al jaren krijgen de chauffeurs er bijna niets bij en die 6% is best wel weinig als je ziet hoe alles duurder word. Eindelijk komt de FNV voor hun leden op en dat is natuurlijk slikken voor de werkgevers . Jaren lang kregen de werkgevers hun zin van de FNV .Toeslagen zijn verdwenen en het loon is een lachertje nu dus Kersing jank aub niet zo .

Peter Walgreen|19.10.22|17:28

Laat Kersing lekker bij zijn standpunt blijven en jaag zo nog veel meer chauffeurs weg, kijken wie het laatst lacht. (of huilt)

Hannelore Schlijper|20.10.22|10:59

in een tijd dat zelfs de 2e kamer en regering in een debat zegt dat onze arbeidsvoorwaarden niet goed zijn zegt deze man dat het een historisch bod is.

Beginnende dementie missschien. In ieder geval niet goed bij zijn hoofd.

Vakbonden organiseren petitie-actie voor hoofdkantoor Noot | TaxiPro
Protestactie cao-onderhandelingen zorg-taxi
cao Zorgvervoer en Taxi

Vakbonden organiseren petitie-actie voor hoofdkantoor Noot

FNV roept haar leden op om deel te nemen aan de chauffeursbijeenkomst. Foto: FNV

Er is nog altijd geen akkoord bereikt over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. Vakbonden FNV en CNV Vakmensen organiseren daarom op vrijdag 21 oktober een petitie-actie in Ede, pal voor het hoofdkantoor van Noot Personenvervoer. 

Martijn Kersing, directeur van Noot Personenvervoer, is namelijk de voornaamste onderhandelaar namens de werkgevers tijdens de cao-onderhandelingen. De bonden willen naar eigen zeggen met deze actie, de werkgevers nog een laatste kans te geven om met een fatsoenlijk bod terug naar de onderhandelingstafel te komen. “Waar wij samen met de FNV een loonsverhoging van 12,5 procent per 1 januari 2023 opeisen, gaan de werkgevers niet verder dan een tweejarige cao met 8 procent loonsverhoging per 1 januari 2023 en 4 procent per 1 januari 2024. Dit komt neer op 6 procent per jaar”, zo luidt hun kritiek.

Verder nemen FNV en CNV het de werkgevers onder meer kwalijk dat ze niet honderd procent willen doorbetalen bij ziekte vanaf de eerste dag, dat ze de wachtdagen tijdens ziekte niet willen afschaffen en dat ze geen duidelijke afspraken willen maken om ervoor te zorgen dat gewerkte tijd ook betaalde tijd wordt. “Dit is niet acceptabel. Wij roepen de werkgevers daarom op uiterlijk vóór 30 oktober tot een cao-resultaat te komen. Als ze acties willen voorkomen op een moment dat personeelstekort al genoeg problemen oplevert, moeten ze hun eindbod intrekken en terugkomen met een echt bod”, aldus CNV.

Toegevoegde waarde

Martijn Kersing heeft laten weten allerminst gediend te zijn van het voornemen van de vakbonden. “Ik vind het raar dat zij zich hier melden. Volgens mij moeten ze in Den Haag zijn. Daar zit KNV, namelijk. Daarnaast hebben wij vrijdag ons eindbod gedaan. Ik had veel liever gehad dat ze deze hadden voorgelegd aan hun leden, in plaats van hier te komen met een petitie die al weken geleden gestart is. Het staat ze vrij om te doen wat ze willen, maar ik zie er de toegevoegde waarde niet van in.”

Afgelopen vrijdag legden de werkgevers hun definitieve eindbod op tafel, waar ze tevens een ultimatum aan verbonden. Als de vakbonden niet vóór dinsdag 25 oktober hebben gereageerd op het eindbod, dan staken de werkgevers de onderhandelingen voor onbepaalde tijd. Volgens hen ligt er namelijk een “historisch hoog” loonbod op tafel. “Zeker als je kijkt naar andere cao’s die momenteel afgesloten worden”, zei Kersing daar toentertijd over. Tot slot heeft de directeur van Noot Personenvervoer laten weten, dat de werkgevers bij hun eindbod en het ultimatum blijven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Vakbonden organiseren petitie-actie voor hoofdkantoor Noot”

Karin Roest|19.10.22|16:45

Die Kersing moet niet zo lopen janken al jaren krijgen de chauffeurs er bijna niets bij en die 6% is best wel weinig als je ziet hoe alles duurder word. Eindelijk komt de FNV voor hun leden op en dat is natuurlijk slikken voor de werkgevers . Jaren lang kregen de werkgevers hun zin van de FNV .Toeslagen zijn verdwenen en het loon is een lachertje nu dus Kersing jank aub niet zo .

Peter Walgreen|19.10.22|17:28

Laat Kersing lekker bij zijn standpunt blijven en jaag zo nog veel meer chauffeurs weg, kijken wie het laatst lacht. (of huilt)

Hannelore Schlijper|20.10.22|10:59

in een tijd dat zelfs de 2e kamer en regering in een debat zegt dat onze arbeidsvoorwaarden niet goed zijn zegt deze man dat het een historisch bod is.

Beginnende dementie missschien. In ieder geval niet goed bij zijn hoofd.