Simulatiecontrole ILT
Breda & Tilburg

Taxicontrole: helft chauffeurs heeft zaken niet op orde

Ter illustratie. Foto: ILT

De verkeerspolitie Zeeland West-Brabant (ZWB) heeft vrijdag in totaal dertig taxi’s gecontroleerd in Breda en Tilburg. Dat deed de verkeerspolitie in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en handhaving. In Tilburg had slechts een derde van de gecontroleerde taxichauffeurs zijn zaakjes op orde. In Breda was dat ongeveer de helft, zo meldt ZWB op Twitter.

De ILT heeft een aantal processen-verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen, zoals het niet inloggen met een chauffeurskaart in de BCT (boete 360 euro) en het niet registreren van beladen taxiritten (180 euro). Beide overtredingen vonden in Breda plaats. Ook in Tilburg was het raak. Het niet dragen van een gordel kostte een taxichauffeur daar een boete van 150 euro.

Te weinig rust

Daarnaast heeft de ILT in beide gemeenten een bevel tot staken van de arbeid voor de duur van 72 uur opgelegd en een keer voor 37 uur in Breda. Ook zijn er diverse waarschuwingen gegeven vanwege een te korte rusttijd (Breda) en een keer voor een te korte wekelijkse rusttijd. Een boeterapport is opgemaakt voor het niet registreren van de arbeids- en rusttijden, wat komt te staan op een boete van 550 euro. Daarnaast is er een keer een waarschuwing gegeven voor het niet kenbaar maken van de tarieven op de tarievenkaart (beide in Tilburg).
Voor de overige PV’s verwijst de ILT naar de verkeerspolitie Zeeland West-Brabant. De processen-verbaal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie bepaalt uiteindelijk de uiteindelijke hoogte van de boete.
Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Jacques Geluk

Bron: ILT

1 reactie op “Taxicontrole: helft chauffeurs heeft zaken niet op orde”

Vipbus NL|10.11.22|11:46

Kijk, dat zijn nog eens prijsvriendelijke boete bedragen van ILT. Als we in een vip busje https://www.vipbus.nl/ een vinkje op een groen velletje vergeten te zetten kost het in België al 1000,00 EUR en kom je meteen gewassen geknipt en geschoren thuis, dat dan weer wel…

Taxicontrole: helft chauffeurs heeft zaken niet op orde | TaxiPro