ANP - Willemsen- de Koning
Nieuw contract

Gelderse gemeenten in zee met Willemsen- de Koning

Taxibus van Willemsen- de Koning. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Tobias Kleuver

Willemsen-de Koning heeft per 1 januari 2023 het Wmo-, leerlingen- en jeugdvervoer in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten overgenomen. In de gemeente Zeewolde neemt het Arnhemse vervoersbedrijf alleen het leerlingen- en jeugdvervoer voor haar rekening.

“We kijken erg uit naar een goede samenwerking waarin de nieuwe vervoerder de klant centraal zet”, zei de Elburgse wethouder Henk Wessel over de samenwerking. “Wij denken met deze partij alle inwoners van de zeven gemeenten een goede vervoerder te kunnen bieden.”

Mooie gebieden

“Ook wij zijn heel erg blij”, laat Gerhard Breedveld, operationeel directeur van Willemsen- de Koning, weten aan TaxiPro. “Je bent natuurlijk met ieder nieuw contract blij, maar dit is een leuke opdracht. Zeker gezien de omgeving. Het zijn leuke gemeenten met mooie gebieden.”

Deze opdracht is het Arnhemse vervoersbedrijf echter niet zomaar komen aanwaaien, laat Breedveld weten. “We hebben de afgelopen periode alles uit de kast moeten trekken om nieuwe collega’s te werven. Dat hebben we gedaan en dat heeft ook écht z’n vruchten afgeworpen. We hebben voldoende chauffeurs kunnen aantrekken. Dit hebben we gedaan op de traditionele manier, maar ook via voor ons nieuwe wervingsmethodes.”

Vertrouwen

Mede daardoor verliep de eerste week volgens de operationeel directeur dan ook soepel. “Alles staat klaar. We zijn deze week begonnen met het Wmo-vervoer. De eerste dagen van het nieuwe jaar zijn altijd wat rustiger. Dat is wel lekker, want dan kan je wennen. Daarnaast is er momenteel een hele prettige samenwerking met de gemeenten en hebben we de eerste complimenten van passagiers mogen ontvangen. Volgende week start het leerlingenvervoer, dus we gaan het meemaken. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen en veel zin in”, aldus Breedveld.

Willemsen- de Koning voert de ritten uit onder de vlag van ViaVé. Dat is het regionale vervoersysteem in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De opdracht is volgens de gemeente Elburg aan Willemsen-de Koning gegund voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid om deze nog driemaal met een jaar te verlengen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gelderse gemeenten in zee met Willemsen- de Koning | TaxiPro