Logo Noot Personenvervoer
Leerlingenvervoer

Gemeente Noordwijk verlengt contract met Noot

Noot Personenvervoer is in de Duin- en Bollenstreek verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Foto: TaxiPro

De gemeente Noordwijk heeft besloten het contract met Noot Personenvervoer uit Ede met twee jaar te verlengen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) in een brief laten weten aan de Noordwijkse gemeenteraad. De beslissing om het contract te verlengen, wordt volgens het college gekoppeld aan het opgestelde verbeterplan.

In dat plan heeft het Edese vervoersbedrijf een aantal maatregelen opgesteld, die de kwaliteit van het leerlingenvervoer moet verbeteren. Zo worden onder andere rechtstreekse mailadressen per project ingevoerd, zodat mailverkeer direct bij de juiste planner terecht komt en wordt er een rechtstreeks telefoonnummer beschikbaar gesteld voor de gemeenten waarmee ze direct kunnen schakelen met de planners.

“Ook het op dit moment beperkte aantal klachten, maandelijks ongeveer twee promille van het totale aantal verplaatsingen, geeft ons vertrouwen in voortzetting van de samenwerking met Noot”, zegt het college daarover in de brief.

Klanttevredenheidsonderzoek

Het verbeterplan werd opgesteld naar aanleiding van een klanttevredenheidsonderzoek over het leerlingenvervoer in de Duin- en Bollenstreek (Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen). Uit dat onderzoek bleek dat Noot Personenvervoer een ruime voldoende scoorde. De algehele tevredenheid werd beoordeeld met een 7,1. De ouders die deelnamen aan het onderzoek, waren het meest tevreden over de chauffeurs. Zij werden beoordeeld met een 8,1.

In 2019 won Noot de aanbestedingsprocedure, waardoor het Edese vervoersbedrijf in de gemeente Noordwijk het leerlingenvervoer onder hun hoede mocht nemen. Er is toen een contract afgesproken van twee jaar. Dat contract kan in totaal twee keer met twee jaar verlengd worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Gemeente Noordwijk verlengt contract met Noot”

Stef Bouwhuis|02.02.23|13:46

Het blijft dus mensenwerk. Als je gemotiveerd personeel hebt, die houden van wat ze doen en tevreden zijn met hun inkomen en de werktijden, terwijl ook de structuur van de planning steeds wordt verbeterd, dan heb je een topbedrijf. Gefeliciteerd!

Gemeente Noordwijk verlengt contract met Noot | TaxiPro
Logo Noot Personenvervoer
Leerlingenvervoer

Gemeente Noordwijk verlengt contract met Noot

Noot Personenvervoer is in de Duin- en Bollenstreek verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Foto: TaxiPro

De gemeente Noordwijk heeft besloten het contract met Noot Personenvervoer uit Ede met twee jaar te verlengen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) in een brief laten weten aan de Noordwijkse gemeenteraad. De beslissing om het contract te verlengen, wordt volgens het college gekoppeld aan het opgestelde verbeterplan.

In dat plan heeft het Edese vervoersbedrijf een aantal maatregelen opgesteld, die de kwaliteit van het leerlingenvervoer moet verbeteren. Zo worden onder andere rechtstreekse mailadressen per project ingevoerd, zodat mailverkeer direct bij de juiste planner terecht komt en wordt er een rechtstreeks telefoonnummer beschikbaar gesteld voor de gemeenten waarmee ze direct kunnen schakelen met de planners.

“Ook het op dit moment beperkte aantal klachten, maandelijks ongeveer twee promille van het totale aantal verplaatsingen, geeft ons vertrouwen in voortzetting van de samenwerking met Noot”, zegt het college daarover in de brief.

Klanttevredenheidsonderzoek

Het verbeterplan werd opgesteld naar aanleiding van een klanttevredenheidsonderzoek over het leerlingenvervoer in de Duin- en Bollenstreek (Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen). Uit dat onderzoek bleek dat Noot Personenvervoer een ruime voldoende scoorde. De algehele tevredenheid werd beoordeeld met een 7,1. De ouders die deelnamen aan het onderzoek, waren het meest tevreden over de chauffeurs. Zij werden beoordeeld met een 8,1.

In 2019 won Noot de aanbestedingsprocedure, waardoor het Edese vervoersbedrijf in de gemeente Noordwijk het leerlingenvervoer onder hun hoede mocht nemen. Er is toen een contract afgesproken van twee jaar. Dat contract kan in totaal twee keer met twee jaar verlengd worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Gemeente Noordwijk verlengt contract met Noot”

Stef Bouwhuis|02.02.23|13:46

Het blijft dus mensenwerk. Als je gemotiveerd personeel hebt, die houden van wat ze doen en tevreden zijn met hun inkomen en de werktijden, terwijl ook de structuur van de planning steeds wordt verbeterd, dan heb je een topbedrijf. Gefeliciteerd!