Taxibus Noot
Vijf jaar

Noot nieuwe vervoerder Regiotaxi Holland Rijnland

Noot Personenvervoer (archieffoto ter illustratie). Foto: Noot

Noot personenvervoer is door Holland Rijnland, een samenwerkingsverband tussen dertien gemeenten in de provincie Zuid-Holland, aangewezen om vanaf 1 januari 2023 alle Regio-taxiritten te verzorgen. De duur van het contract bedraagt tenminste vijf jaar met een optie voor nog eens twee jaar. 

Bij de toekenning voor een nieuwe vervoersperiode werd onder meer gekeken naar kwaliteit, punctualiteit en persoonlijke benadering van klanten. Van de zeven partijen die in aanmerking kwamen voor deze aanbesteding, scoorde Noot personenvervoer het hoogst. Volgens Holland Rijnland besteedt de vervoerder veel aandacht aan de stiptheid van de ritten. Hetzelfde geldt voor de persoonlijke benadering en de wijze waarop vervoersbedrijf uit Ede omgaat met klachten.

Daarnaast speelde duurzaamheid een belangrijke rol bij het toekennen van deze opdracht. Zo was één van de criteria bij de aanbesteding, dat het vervoer vanaf 2026 emissievrij zou plaatsvinden. Volgens het samenwerkingsorgaan zal Noot vanaf de start honderd procent elektrisch rijden.

Vanaf volgend jaar zal Noot zich dus ontfermen over de Regiotaxi in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Daarmee lijkt het Edese vervoersbedrijf bezig te zijn aan een flinke opmars. Zo werd eerder bekend dat Noot al het doelgroepenvervoer in Zaanstad overneemt.

Veranderingen

Holland Rijnland wil zo min mogelijk veranderingen aanbrengen. Zo verloopt de aanvraag hetzelfde als voorheen en wordt hetzelfde telefoonnummer gebruikt. Wat wel zal veranderen is de manier waarop ritten worden berekend. Vanaf volgend jaar zullen het aantal kilometers in rekening worden gebracht. De prijs wordt nu nog berekend op basis van zones. Wat de klant uiteindelijk betaalt, hangt dus vooral af van de hoogte van de vergoeding per individuele gemeente.

Voor de uitbraak van het coronavirus, werden er zo’n 330.000 ritten met de Regiotaxi verzorgd. Vorig jaar waren dat er nog maar 180.000. Met Noot personenvervoer hoopt Holland Rijnland het aantal ritten met de Regiotaxi op te schroeven. Het samenwerkingsorgaan verwacht dat als het vertrouwen is hersteld, mensen weer vaker de Regiotaxi zullen pakken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.