Officier van Justitie

OM in beroep tegen celstraf taxichauffeur Amsterdam

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat in hoger beroep tegen de straf die de 38-jarige taxichauffeur Sidi Mohamed B. twee weken geleden kreeg.

De rechtbank veroordeelde hem tot twee jaar cel omdat hij de 44-jarige Rob Sitek op 5 juli vorig jaar op het Leidseplein in de hoofdstad een dodelijke vuistslag gaf. Justitie had drie jaar gevangenisstraf geëist.

Het tweetal kreeg in de bewuste nacht ruzie over de ritprijs. Sitek gaf de taxichauffeur een klap, waarop die een vuistslag uitdeelde. De eerste viel hard met zijn hoofd op de grond en overleed aan zijn verwondingen.

Justitie gaat in hoger beroep omdat de rechtbank zich er niet over heeft uitgesproken of Sitek omkwam door de klap of doordat hij op de grond viel. Volgens het OM kwam het door de vuistslag. Het vindt dan ook dat B. meer te verwijten valt dan volgens de rechtbank het geval is en dus een hogere straf verdient.

(ANP)

Lees ook: Commentaar; Ook publiek is verantwoordelijk voor fatale klap
Lees ook: Video; Taxichauffeur krijgt twee jaar cel voor fatale klap

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

OM in beroep tegen celstraf taxichauffeur Amsterdam | TaxiPro
Officier van Justitie

OM in beroep tegen celstraf taxichauffeur Amsterdam

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat in hoger beroep tegen de straf die de 38-jarige taxichauffeur Sidi Mohamed B. twee weken geleden kreeg.

De rechtbank veroordeelde hem tot twee jaar cel omdat hij de 44-jarige Rob Sitek op 5 juli vorig jaar op het Leidseplein in de hoofdstad een dodelijke vuistslag gaf. Justitie had drie jaar gevangenisstraf geëist.

Het tweetal kreeg in de bewuste nacht ruzie over de ritprijs. Sitek gaf de taxichauffeur een klap, waarop die een vuistslag uitdeelde. De eerste viel hard met zijn hoofd op de grond en overleed aan zijn verwondingen.

Justitie gaat in hoger beroep omdat de rechtbank zich er niet over heeft uitgesproken of Sitek omkwam door de klap of doordat hij op de grond viel. Volgens het OM kwam het door de vuistslag. Het vindt dan ook dat B. meer te verwijten valt dan volgens de rechtbank het geval is en dus een hogere straf verdient.

(ANP)

Lees ook: Commentaar; Ook publiek is verantwoordelijk voor fatale klap
Lees ook: Video; Taxichauffeur krijgt twee jaar cel voor fatale klap

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.