taxistandplaats

25 taxibedrijven willen keurmerk bij Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN – Ongeveer 25 taxibedrijven hebben zich reeds gemeld bij de Vereniging KwaliteitsTaxi Nijmegen. Het gaat om een experiment waarbij taxibedrijven met dit ‘keurmerk’ in de Vierdaagseweek klanten mogen oppikken in de Bisschop Hamerstraat in Nijmegen.

De inschrijvingstermijn is inmiddels verstreken. Telefoontjes uit het hele land kwamen binnen, zelfs uit Drachten. Dat zegt Ben van Loef van de vereniging in de Gelderlander. Bedrijven die zijn aangesloten bij Vereniging KwaliteitsTaxi Nijmegen, kunnen meedoen aan de taxiproef tijdens de Vierdaagse.

Standplaats taxi

De gewilde standplaats, pal aan de rand van het stadscentrum, biedt plaats aan veertig taxi’s. Een lidmaatschap van de Vereniging kost 175 euro, plus 12,50 euro per auto. Taxibedrijven buiten de 024-regio moeten bovendien stratenkennis hebben. In alle taxi’s met ‘keurmerk’ komt een lijst met tarieven en een klachtennummer.

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “25 taxibedrijven willen keurmerk bij Nijmeegse Vierdaagse”

Taxi 10000|13.07.11|09:39

Wat een oplichterij en geldklopperij. De Nijmegenaren schroomden zich ook niet om bij het 5-mei festival in Wageningen te komen rijden. Als je de lokale markt wil dicht timmeren, blijf dan ook weg uit de wijk van een ander.

lamie|14.07.11|12:25

Met de karnaval komen ze ook al van heinde en ver om de taxi markt te verzieken, zo ook in Eindhoven komend weekend met extrema outdoor natuurlijk. Blijf in je eigen stad rijden aub

taxi a|14.07.11|18:09

wij hebben ons ook aagesloten maar het is wel een hele vieze streek wat ze ons geleverd hebben de kosten zijn zo hoog en de stickers zijn zo groot dat je de auto niet een kunt zien
nijmegense taxi vereneging stik er in

Omer|17.07.11|19:26

Als het zo moet vind ik dan dat t ook landelijk moet gebeuren bijv. met de Carnaval in breda afgelopen jaar met Carnaval waren er heel veel taxi’s uit rotterdam, den haag, amsterdam en zelf uit groningen enz!!! Aan de andere kant redden ze het ook niet om mensen naar huis te vervoeren omdat er zo veel klanten zijn met nijmegense vierdaags…! ik ben zeer benieuwd!