airport, charleroi, vliegveld

Tinker breidt dekking uit met luchthavens Charleroi en Luik

De online taxi-startup Tinker, die luchthaventransfers aanbiedt met vroegboekkorting, breidt zijn dekking in België verder uit. Naast transfers van en naar de luchthavens Antwerpen, Brussel en Oostende worden nu ook ritten van en naar de luchthavens van Charleroi en Luik aangeboden met vroegboekkorting tot wel 85 procent. Tinker rijdt al aan €43 van Brussel Centrum naar Charleroi Airport.

Sinds mei dit jaar biedt Tinker via haar website taxivervoer van en naar Belgische luchthavens aan. De online taximaatschappij Tinker heeft geen eigen taxi’s rijden, maar reserveert ritten bij bestaande, regionale taxibedrijven, zodat verzekeringen en licenties altijd in orde zijn.

Luchthaventransfer

“Ons doel is om met een persoonlijke deur-tot-deur-taxiservice van en naar de luchthaven transfers een deel van de vakantie te maken voor onze reizigers. In anderhalf jaar tijd hebben wij in Nederland reeds 100.000 boekingen gedaan. We zijn qua aantal boekingen eveneens voortvarend van start gegaan in België, met een maandelijkse groei van 35 procent”, aldus operationeel manager België, Sander Keehnen.

Dat komt door twee zaken. Keehnen: “Het openbaar vervoer is duurder dan in ons ‘thuisland’ Nederland en de prijs van een parking op Belgische luchthavens behoort tot één van de hoogste in Europa. Binnen een jaar verwachten wij daarom één van de belangrijkste spelers op de markt voor taxivervoer naar luchthavens in België te zijn.”

Tinker

Via www.tinker.travel kunnen reizigers direct na het boeken van hun vlucht hun luchthaventaxi boeken en vooraf betalen en optimaal profiteren van vroegboekkortingen. Wie vooraf heeft geboekt, voorkomt dure transfers, hoge parkeertarieven of onnodig lange reizen naar de luchthaven in België, Duitsland of Nederland. Klanten ontvangen een e-ticket als boekingsbevestiging. Tinkers klantenservice is 24/7 bereikbaar.

Dankzij de hulp van computers en algoritmes worden taxiritten efficiënter ingepland. Hierdoor kunnen reizigers tot 85% korting op hun luchthaventransfer krijgen. Hiermee is Tinker één van de meest concurrerende diensten ten opzichte van het openbaar vervoer.

Combinatiegraad

Directeur Gerben Abbink: “Het idee achter de algoritmes is dat wij een kansberekening maken en daardoor een risico kunnen nemen op het aanbieden van lage prijzen. Dus als een klant heel vroeg boekt, zien wij voldoende kansen om de rit te combineren met een andere passagier of een ander ritje.”

De uitbreiding naar de Belgische luchthavens is onderdeel van het plan om via schaalvergroting nog hogere combinatiegraden te kunnen halen en zo de prijzen nog concurrerender te maken met het ov of parkeren.

Volume

Abbink: “Dit gaat natuurlijk niet altijd zonder risico’s en volume is ‘key’. Op sommige ritten moet er dan ook nog geld bij. Maar wij gaan ervan uit dat we de markt zodanig vergroten dat de volumes het risico verkleinen en wij daardoor nog goedkoper kunnen gaan aanbieden.”

Lees ook: Tinker: goedkope taxi naar vliegveld door hoog volume

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Tinker breidt dekking uit met luchthavens Charleroi en Luik”

Paul Dijkhuizen|14.11.14|09:46

Lees ik dat nou goed, vijfentachtig procent korting??? Is er iemand die voor 15 % mijn ritjes wil gaan rijden? bel me snel! Ik vraag me toch echt af welk algoritme ze bij tinker gebruiken en hoe zij hun kansberekening maken, maar met 15% van de prijs moet je al 6 klanten combineren om tot 90% van je normale prijs te komen en daar moeten dan nog de commissies voor tinker af…

Hudson Taxi|20.11.14|22:56

Bel Tinker op en vraag een voorbeeld waarbij er sprake is van 85 % korting. Niemand bij Tinker kan het je uitleggen. Je kan ook hun schiphol app invullen en daarbij b.v. een jaar vooruit boeken. Vergelijk de schiphol prijs die daar uitkomt met prijzen van aanbieders in je regio. Dan zie je dat Tinker meestal duurder is. Er wordt een algoritme gebruikt welke in de praktijk niet voorkomt.
Misleiding heeft hier veel van weg.

Hudson Taxi|20.11.14|23:25

De luxe taxi die tinker op z’n site aangeeft kunnen hooguit 4 passagiers aan. (AUDI VOLVO ) Waar kunnen 4 grote koffers in?
Hoe kan je meer combineren ? Waardoor 85% korting mogelijk is en ook nog b.t.w. af moet?