Breda

Illegale chauffeurs aangehouden bij politie-actie in Breda

Bij een actie tegen illegaal taxivervoer in Breda zijn afgelopen weekend drie mensen aangehouden omdat ze zonder vergunning mensen vervoerden. De politie benadrukt dat er weliswaar drie mensen zijn betrapt, maar dat er in het centrum van Breda veel meer snorders actief zijn.

De actie werd uitgevoerd door het politieteam Markdal, het team verkeer van de politie, de gemeente Breda en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Zij keken van 23.00 uur op zaterdag 10 september tot 08.00 uur op zondag 11 september uit naar in het centrum van Breda actieve illegale taxichauffeurs. In dat gebied is sprake van veel overlast door onwettige taxipraktijken. Er zijn afspraken gemaakt om deze te bestrijden.

Strafbaar feit

Volgens de politie is bij illegaal taxivervoer de veiligheid van de reiziger in het geding, omdat veel snorders zich niet aan de voorschriften op dit gebied houden. Ook betalen verzekeraars eventuele schade als gevolg van een ongeluk niet uit, omdat er inzake het vervoer sprake is van een strafbaar feit. “Denk dus goed na voordat je instapt bij iemand die jou voor weinig geld naar huis wil brengen. Die paar euro is het niet waard als het misgaat”, waarschuwt de politie.

Tijdens de actie van afgelopen weekend zijn zoals gezegd drie mannen aangehouden voor het vervoeren van mensen zonder over de daarvoor vereiste vergunning te beschikken. De mannen van 30, 45 en 50 jaar oude kregen elk een proces-verbaal. Als zij opnieuw worden betrapt, zal dat gepaard gaan met een boete van 10.000 euro. Bij herhaalde misstappen kan het boetebedrag oplopen tot 40.000 euro.

Taxirit aangeboden

Het was niet de eerste keer dat er actief werd uitgekeken naar snorders in het centrum van Breda. Daar werd op enig moment mee begonnen toen de ILT klachten ontving van mensen die na het stappen een taxirit kregen aangeboden door snorders. Zo’n anderhalf jaar geleden werden een man van 30 en een vrouw van 21 aangehouden voor het vervoeren van mensen zonder daarvoor een vergunning te hebben. In dit geval spraken zij twee politieagenten in burger in. Die lieten zich vervoeren en rekenden vervolgens af, waarna het stel kon worden aangehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Illegale chauffeurs aangehouden bij politie-actie in Breda”

Rodney Barten|12.09.16|12:49

Druppel op de gloeiende plaat, het is zo moeilijk om een snorder te pakken. Je kan beter de officiele chauffeurs aanpakken, die zijn makkelijk herkenbaar.

Niels Van Reeken|12.09.16|15:27

Wie heeft hier nu een plaat voor z’n kop….

Johan Zevenbergen|13.09.16|18:44

Er worden door taxi bedrijven al jaren lange waslijsten met naam, adres, telefoonnummer en kaartjes enz bijgehouden, waar de heren en niet te vergeten de snorrende dames opstaan.
Wat is er zo moeilijk om dit aan te pakken.

Illegale chauffeurs aangehouden bij politie-actie in Breda | TaxiPro
Breda

Illegale chauffeurs aangehouden bij politie-actie in Breda

Bij een actie tegen illegaal taxivervoer in Breda zijn afgelopen weekend drie mensen aangehouden omdat ze zonder vergunning mensen vervoerden. De politie benadrukt dat er weliswaar drie mensen zijn betrapt, maar dat er in het centrum van Breda veel meer snorders actief zijn.

De actie werd uitgevoerd door het politieteam Markdal, het team verkeer van de politie, de gemeente Breda en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Zij keken van 23.00 uur op zaterdag 10 september tot 08.00 uur op zondag 11 september uit naar in het centrum van Breda actieve illegale taxichauffeurs. In dat gebied is sprake van veel overlast door onwettige taxipraktijken. Er zijn afspraken gemaakt om deze te bestrijden.

Strafbaar feit

Volgens de politie is bij illegaal taxivervoer de veiligheid van de reiziger in het geding, omdat veel snorders zich niet aan de voorschriften op dit gebied houden. Ook betalen verzekeraars eventuele schade als gevolg van een ongeluk niet uit, omdat er inzake het vervoer sprake is van een strafbaar feit. “Denk dus goed na voordat je instapt bij iemand die jou voor weinig geld naar huis wil brengen. Die paar euro is het niet waard als het misgaat”, waarschuwt de politie.

Tijdens de actie van afgelopen weekend zijn zoals gezegd drie mannen aangehouden voor het vervoeren van mensen zonder over de daarvoor vereiste vergunning te beschikken. De mannen van 30, 45 en 50 jaar oude kregen elk een proces-verbaal. Als zij opnieuw worden betrapt, zal dat gepaard gaan met een boete van 10.000 euro. Bij herhaalde misstappen kan het boetebedrag oplopen tot 40.000 euro.

Taxirit aangeboden

Het was niet de eerste keer dat er actief werd uitgekeken naar snorders in het centrum van Breda. Daar werd op enig moment mee begonnen toen de ILT klachten ontving van mensen die na het stappen een taxirit kregen aangeboden door snorders. Zo’n anderhalf jaar geleden werden een man van 30 en een vrouw van 21 aangehouden voor het vervoeren van mensen zonder daarvoor een vergunning te hebben. In dit geval spraken zij twee politieagenten in burger in. Die lieten zich vervoeren en rekenden vervolgens af, waarna het stel kon worden aangehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Illegale chauffeurs aangehouden bij politie-actie in Breda”

Rodney Barten|12.09.16|12:49

Druppel op de gloeiende plaat, het is zo moeilijk om een snorder te pakken. Je kan beter de officiele chauffeurs aanpakken, die zijn makkelijk herkenbaar.

Niels Van Reeken|12.09.16|15:27

Wie heeft hier nu een plaat voor z’n kop….

Johan Zevenbergen|13.09.16|18:44

Er worden door taxi bedrijven al jaren lange waslijsten met naam, adres, telefoonnummer en kaartjes enz bijgehouden, waar de heren en niet te vergeten de snorrende dames opstaan.
Wat is er zo moeilijk om dit aan te pakken.