Politie-auto

Taxibusje rijdt rond met 29 mensen aan boord

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

Het begrip ‘volle taxi’ werd afgelopen weekend nogal opgerekt door een taxichauffeur in Gorinchem. Hij werd betrapt met maar liefst 29 personen aan boord van het busje, dat volgens de politie voor het vervoer van zeven passagiers ingericht was.

Het voorval begon ermee dat de taxichauffeur de wijkagent geen voorrang verleende, meldt de politie Lek en Merwede op zijn Facebook-pagina. Al snel bleek waarom: door de vele inzittenden had de taxichauffeur nauwelijks zicht op de weg en degene aan wie hij voorrang had moeten verlenen, had hij simpelweg niet gezien.

Bijna de tel kwijt

De wijkagent liet de passagiers vervolgens allemaal uitstappen en had moeite om daarbij de tel niet kwijt te raken. In het voor zeven personen bedoelde busje bleken zich 29 mensen te bevinden. De taxichauffeur kreeg hiervoor uiteraard een proces-verbaal aan zijn broek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

8 reacties op “Taxibusje rijdt rond met 29 mensen aan boord”

Holland Taxi Peter Walgreen|09.12.19|14:19

Volgens mij ben je dan volslagen gestoord en moeten ze je taxipas voor de rest van je leven afnemen.

Andries Pieterson|09.12.19|18:10

Vraag me af hoe die ooit een taxipasje heeft weten te krijgen

Will Vd Goor|09.12.19|23:24

Gewoon taxipas en rijbewijs afpakken van zo’n idioot.

Bertax Landsmeer|10.12.19|11:16

Tja ws 29x €5.- = 145.- 😁💪😂

Bertax Landsmeer|10.12.19|11:17

0f €10.-pp

Duco Douwstra|12.12.19|16:45

Als het een belbus o.i.d. was dan heeft hij helemaal geen chauffeurspas, deze hoeven zich helemaal nergens aan te houden, voor de wet zou iedereen gelijke rechten en plichten moeten hebben en gelijk behandeld moeten worden. De taxichauffeur wordt tot nagenoeg in zijn bilspleet gecontroleerd en gesanctioneerd, maar de belbussen chauffeurs hoeven alleen maar een rijbewijs te hebben.

Jan de Waal|29.12.19|20:15

Er zaten zeker 29 embryo’s in

Jan de Waal|29.12.19|20:16

Er zaten zeker 29 embryo’s in dat busje

Taxibusje rijdt rond met 29 mensen aan boord | TaxiPro
Politie-auto

Taxibusje rijdt rond met 29 mensen aan boord

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

Het begrip ‘volle taxi’ werd afgelopen weekend nogal opgerekt door een taxichauffeur in Gorinchem. Hij werd betrapt met maar liefst 29 personen aan boord van het busje, dat volgens de politie voor het vervoer van zeven passagiers ingericht was.

Het voorval begon ermee dat de taxichauffeur de wijkagent geen voorrang verleende, meldt de politie Lek en Merwede op zijn Facebook-pagina. Al snel bleek waarom: door de vele inzittenden had de taxichauffeur nauwelijks zicht op de weg en degene aan wie hij voorrang had moeten verlenen, had hij simpelweg niet gezien.

Bijna de tel kwijt

De wijkagent liet de passagiers vervolgens allemaal uitstappen en had moeite om daarbij de tel niet kwijt te raken. In het voor zeven personen bedoelde busje bleken zich 29 mensen te bevinden. De taxichauffeur kreeg hiervoor uiteraard een proces-verbaal aan zijn broek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

8 reacties op “Taxibusje rijdt rond met 29 mensen aan boord”

Holland Taxi Peter Walgreen|09.12.19|14:19

Volgens mij ben je dan volslagen gestoord en moeten ze je taxipas voor de rest van je leven afnemen.

Andries Pieterson|09.12.19|18:10

Vraag me af hoe die ooit een taxipasje heeft weten te krijgen

Will Vd Goor|09.12.19|23:24

Gewoon taxipas en rijbewijs afpakken van zo’n idioot.

Bertax Landsmeer|10.12.19|11:16

Tja ws 29x €5.- = 145.- 😁💪😂

Bertax Landsmeer|10.12.19|11:17

0f €10.-pp

Duco Douwstra|12.12.19|16:45

Als het een belbus o.i.d. was dan heeft hij helemaal geen chauffeurspas, deze hoeven zich helemaal nergens aan te houden, voor de wet zou iedereen gelijke rechten en plichten moeten hebben en gelijk behandeld moeten worden. De taxichauffeur wordt tot nagenoeg in zijn bilspleet gecontroleerd en gesanctioneerd, maar de belbussen chauffeurs hoeven alleen maar een rijbewijs te hebben.

Jan de Waal|29.12.19|20:15

Er zaten zeker 29 embryo’s in

Jan de Waal|29.12.19|20:16

Er zaten zeker 29 embryo’s in dat busje