Hond

Uber maakt taxirit met huisdier mogelijk

Uber maakt het in Amsterdam en Rotterdam mogelijk om een huisdier mee te nemen bij een taxirit. De taxidienst rekent hier 3 euro extra voor. 

De dienst die bekend staat als Uber Pet werd al eerder geïntroduceerd in andere landen, meldt RTL Nieuws. Het wordt nu ook in Nederland uitgerold omdat er volgens Uber veel vraag naar was. De taxidienst stelt dat dit werd versterkt door het toenemende aantal Nederlanders dat door de coronacrisis een huisdier heeft.

Maurits Schönfeld, directeur Noord-Europa van Uber, meent dat het voor veel huisdierbezitters, vooral de mensen zonder eigen auto, een uitdaging kan zijn om zich door de stad te verplaatsen. Het openbaar vervoer is volgens hem namelijk niet altijd huisdiervriendelijk.

Vergoeding voor schoonmaakkosten

De toeslag van 3 euro die de taxidienst rekent voor ritten met Uber Pet gaan naar de chauffeur als vergoeding voor het schoonmaken van het voertuig. Zij mogen zelf kiezen of zij de dienst aanbieden. De taxidienst benadrukt dat assistentie- en hulpdieren altijd zonder extra kosten welkom zijn. Wanneer de dienst ook in andere steden wordt geïntroduceerd, is nog niet duidelijk.

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Uber maakt taxirit met huisdier mogelijk”

airport-taxi vervoer|30.04.21|21:19

Dat wordt een lastige. Behalve dat Uber haar ‘independent contractors’ op een hondse wijze behandeld is het overgrote gedeelte van de Amsterdamse Uberchauffeurs moslim en zullen ze dus géén honden toestaan.

Willem Dubbelman|02.05.21|11:35

pak gewoon een taxi bij een echte taxibedrijf die rekenen hier voor geen extra kosten wel even door geven bij de bestelling