Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Grote chaos bij taxi’s in weekendnachten

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

Taxibedrijven hebben in de weekenden rond middernacht te maken met grote drukte. Steeds vaker worden ritten hierdoor noodgedwongen afgewezen. De sluiting van de horeca om 00.00 uur en de beperkte capaciteit worden gezien als oorzaken van dit probleem.

Door de verplichte sluiting van de horeca om middernacht willen veel mensen rond dezelfde tijd een taxi nemen, schrijft BN De Stem. Hilbert Michel van KNV legt uit dat er hierdoor weinig spreiding is. Taxiondernemers spreken van een ‘bizarre chaos’ met ritten. Doordat de vraag naar een taxi nu veelal rond dezelfde tijd toeneemt, moeten zij geregeld mensen teleurstellen.

Faith Uluman van Taxi Uluman, actief in de regio Den Bosch, vertelt dat mensen bij hen tegenwoordig al een paar dagen van tevoren een rit moeten boeken. Dit geldt zeker voor het weekend. De planning van het bedrijf zit naar eigen zeggen al vier of vijf dagen vooruit vol.

Extra geld geboden om andere klant af te zeggen

Klanten bieden volgens Uluman nu zelfs extra geld om een andere klant af te zeggen. Zijn idee is dat het vervallen van de sluitingstijd de enige oplossing is voor deze weekenddrukte. Michel benadrukt echter dat ook de kaalslag op de taximarkt meespeelt in dit probleem. Tijdens de piekuren is er hierdoor minder capaciteit, waardoor mensen langer moeten wachten op een taxi.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Grote chaos bij taxi’s in weekendnachten”

Pierre van Aert|18.10.21|22:23

Dan kom je op de standplaats in het centrum aan, gewoon 100 meter voor de standplaats, waar 50 man op een taxi staat te wachten stoppen en dan kijken wie er het hardst kan lopen, die mag mee.

Of je krijgt een rit op van de centrale, ophalen Kees, dan roep je uit het raam Kees, dan roept er 30 man terug, ja hier

Andries Pieterson|21.10.21|11:55

Pierre: Ik vroeg altijd naar de naam als ze zeiden besteld te hebben. Bij een verkeerde naam zei ik steevast: fout antwoord. Ben blij dat ik dat gestress nu niet meer heb met mijn 68 jaar. gewoon nog een paar dagdelen per week is voor mij leuk, maar geen noodzaak meer

Pierre van Aert|24.10.21|11:09

Eigenlijk moeten de gemeenten bij de uitgaanscentra gewoon een personen geleidingssysteem hebben á la Efteling met een handhaver er bij, ook Schiphol had dat. Zodat iemand op zijn beurt moet wachten.
Maar ja de gemeenten zal dat allemaal een zorg zijn. Talloze malen gewoon doorgereden omdat er geknokt werd voor wie de taxi was.

Grote chaos bij taxi’s in weekendnachten | TaxiPro
Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Grote chaos bij taxi’s in weekendnachten

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

Taxibedrijven hebben in de weekenden rond middernacht te maken met grote drukte. Steeds vaker worden ritten hierdoor noodgedwongen afgewezen. De sluiting van de horeca om 00.00 uur en de beperkte capaciteit worden gezien als oorzaken van dit probleem.

Door de verplichte sluiting van de horeca om middernacht willen veel mensen rond dezelfde tijd een taxi nemen, schrijft BN De Stem. Hilbert Michel van KNV legt uit dat er hierdoor weinig spreiding is. Taxiondernemers spreken van een ‘bizarre chaos’ met ritten. Doordat de vraag naar een taxi nu veelal rond dezelfde tijd toeneemt, moeten zij geregeld mensen teleurstellen.

Faith Uluman van Taxi Uluman, actief in de regio Den Bosch, vertelt dat mensen bij hen tegenwoordig al een paar dagen van tevoren een rit moeten boeken. Dit geldt zeker voor het weekend. De planning van het bedrijf zit naar eigen zeggen al vier of vijf dagen vooruit vol.

Extra geld geboden om andere klant af te zeggen

Klanten bieden volgens Uluman nu zelfs extra geld om een andere klant af te zeggen. Zijn idee is dat het vervallen van de sluitingstijd de enige oplossing is voor deze weekenddrukte. Michel benadrukt echter dat ook de kaalslag op de taximarkt meespeelt in dit probleem. Tijdens de piekuren is er hierdoor minder capaciteit, waardoor mensen langer moeten wachten op een taxi.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Grote chaos bij taxi’s in weekendnachten”

Pierre van Aert|18.10.21|22:23

Dan kom je op de standplaats in het centrum aan, gewoon 100 meter voor de standplaats, waar 50 man op een taxi staat te wachten stoppen en dan kijken wie er het hardst kan lopen, die mag mee.

Of je krijgt een rit op van de centrale, ophalen Kees, dan roep je uit het raam Kees, dan roept er 30 man terug, ja hier

Andries Pieterson|21.10.21|11:55

Pierre: Ik vroeg altijd naar de naam als ze zeiden besteld te hebben. Bij een verkeerde naam zei ik steevast: fout antwoord. Ben blij dat ik dat gestress nu niet meer heb met mijn 68 jaar. gewoon nog een paar dagdelen per week is voor mij leuk, maar geen noodzaak meer

Pierre van Aert|24.10.21|11:09

Eigenlijk moeten de gemeenten bij de uitgaanscentra gewoon een personen geleidingssysteem hebben á la Efteling met een handhaver er bij, ook Schiphol had dat. Zodat iemand op zijn beurt moet wachten.
Maar ja de gemeenten zal dat allemaal een zorg zijn. Talloze malen gewoon doorgereden omdat er geknokt werd voor wie de taxi was.