Taxistandplaats Rotterdam Centraal.
Uren wachten

Straattaxi’s profiteren nauwelijks van NS-staking

Verschillende taxibedrijven profiteren nauwelijks van NS-staking. Foto: TaxiPro

Door de stakingen bij de Nationale Spoorwegen (NS), ligt het treinvervoer in nagenoeg heel het land plat. Waar diverse taxicentrales profiteren van de drukte, staan verschillende straattaxichauffeurs op de standplaats bij Rotterdam Centraal soms wel uren te wachten op een rit. 

“Wij hebben helemaal geen profijt van de staking”, legt straattaxichauffeur Jan Sintnicolaas uit. “Er komen geen mensen aan op het station, dus dan heb je ook geen klanten. Wat je wel ziet is dat soms reizigers naar het station komen, maar die weten dan niet dat er gestaakt wordt. Die komen dan naar een taxi, maar dat gebeurt heel minimaal natuurlijk.”

Door de staking staan veel chauffeurs lang te wachten op de taxistandplaats bij Rotterdam Centraal. Sommige chauffeurs wachten al uren. “Ik sta hier nu bijna drie uur te wachten”, zegt Sintnicolaas. “Ik ben echter nog lang niet aan de beurt, dus dat zal nog wel een uurtje duren. Er zijn gewoon geen reizigers. Voor de straattaxi’s is het een slechte dag.”

Buiten de boot

Volgens Sintnicolaas, die al tientallen jaren werkt als taxichauffeur, is het op dagen als deze wel druk bij verschillende taxicentrales. Zo werd gisteren bekend dat door de NS-staking het bij de Taxicentrale Amsterdam (TCA) twee keer zo druk was als op andere maandagen.

Toch profiteren niet alle chauffeurs van de drukte bij de taxicentrales. “Dat heeft te maken met of je als chauffeur ingedeeld wil worden of juist niet”, legt een RTC-taxichauffeur uit. “Ik wilde niet ingedeeld worden, omdat ik van vrijheid houd. Chauffeurs zoals ik die niet ingedeeld willen worden, vallen daarom buiten de boot. Chauffeurs die wel zijn ingedeeld hebben daar nu profijt van.”

De taxichauffeurs op de standplaats bij Rotterdam Centraal zijn dan ook eensgezind. Zij hopen dat de stakingen snel voorbij zullen zijn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Straattaxi’s profiteren nauwelijks van NS-staking | TaxiPro
Taxistandplaats Rotterdam Centraal.
Uren wachten

Straattaxi’s profiteren nauwelijks van NS-staking

Verschillende taxibedrijven profiteren nauwelijks van NS-staking. Foto: TaxiPro

Door de stakingen bij de Nationale Spoorwegen (NS), ligt het treinvervoer in nagenoeg heel het land plat. Waar diverse taxicentrales profiteren van de drukte, staan verschillende straattaxichauffeurs op de standplaats bij Rotterdam Centraal soms wel uren te wachten op een rit. 

“Wij hebben helemaal geen profijt van de staking”, legt straattaxichauffeur Jan Sintnicolaas uit. “Er komen geen mensen aan op het station, dus dan heb je ook geen klanten. Wat je wel ziet is dat soms reizigers naar het station komen, maar die weten dan niet dat er gestaakt wordt. Die komen dan naar een taxi, maar dat gebeurt heel minimaal natuurlijk.”

Door de staking staan veel chauffeurs lang te wachten op de taxistandplaats bij Rotterdam Centraal. Sommige chauffeurs wachten al uren. “Ik sta hier nu bijna drie uur te wachten”, zegt Sintnicolaas. “Ik ben echter nog lang niet aan de beurt, dus dat zal nog wel een uurtje duren. Er zijn gewoon geen reizigers. Voor de straattaxi’s is het een slechte dag.”

Buiten de boot

Volgens Sintnicolaas, die al tientallen jaren werkt als taxichauffeur, is het op dagen als deze wel druk bij verschillende taxicentrales. Zo werd gisteren bekend dat door de NS-staking het bij de Taxicentrale Amsterdam (TCA) twee keer zo druk was als op andere maandagen.

Toch profiteren niet alle chauffeurs van de drukte bij de taxicentrales. “Dat heeft te maken met of je als chauffeur ingedeeld wil worden of juist niet”, legt een RTC-taxichauffeur uit. “Ik wilde niet ingedeeld worden, omdat ik van vrijheid houd. Chauffeurs zoals ik die niet ingedeeld willen worden, vallen daarom buiten de boot. Chauffeurs die wel zijn ingedeeld hebben daar nu profijt van.”

De taxichauffeurs op de standplaats bij Rotterdam Centraal zijn dan ook eensgezind. Zij hopen dat de stakingen snel voorbij zullen zijn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.