Wc taxistandplaats Rotterdam Centraal
Standplaats

Rotterdamse taxichauffeurs walgen van wc

De betreffende wc die volgens de chauffeurs zojuist was schoongemaakt. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in Rotterdam en regelmatig op de taxistandplaats nabij Rotterdam Centraal staan, walgen van de wc waar alleen chauffeurs gebruik van mogen maken. Het toilet wordt te weinig schoongemaakt, de deur wordt regelmatig opengebroken en sanitaire voorzieningen, zoals de droger om na het wassen de handen te drogen, laten het regelmatig afweten. 

“Er is slechts één wc, terwijl hier op deze standplaats soms wel zestig taxi’s staan”, legt een chauffeur uit tegenover TaxiPro. “Die wc is zo ontzettend vies. Eigenlijk moet deze iedere dag schoongemaakt worden, maar dat gebeurd niet. Het was laatst zelfs zo vies, dat het gewoonweg onmogelijk was om naar binnen te gaan. Af en toe is het gewoon onmenselijk.”

Tekst loopt door onder de foto.

Sanitaire voorziening wc taxistandplaats Rotterdam Centraal
De droger laat het volgens de chauffeurs regelmatig afweten.

“Mensen die hier staan om hun brood te verdienen, moeten gebruik kunnen maken van fatsoenlijke sanitaire voorzieningen”, valt een andere chauffeur hem bij. “Het is echter een hele oude wc. De monteur die hier weleens komt, zegt zelf ook dat dit toilet niet meer te redden is. Eigenlijk moet er gewoon een nieuwe wc komen, maar de gemeente wil dat om de een of andere reden niet neerzetten. Waarom niet? Geen idee.”

Junks

Taxichauffeurs kunnen een magnetische sleutel aanvragen, waarmee ze de deur van de betreffende wc kunnen openen. Ze betalen daar eenmalig 35 euro voor. Weggegooid geld volgens de chauffeurs, want de deur wordt regelmatig gesloopt. “De deur wordt regelmatig opengebroken. Daar maken junks ’s nachts weer gebruik van. Zij maken veel troep, waardoor we geen gebruik meer kunnen maken van onze wc.”

Wc taxistandplaats Rotterdam Centraal
De deur wordt volgens de chauffeurs regelmatig opengebroken.

De andere taxichauffeur beaamt dit verhaal. “Doordat de deur vaak opengebroken wordt, kan deze ook niet meer op slot. Junks maken daar gebruik van. Daar moet toezicht op komen. Ook als er een nieuwe wc komt, want dat kan daar ook bij gebeuren. We moeten zuinig met deze spullen omgaan.”

Gesprek

TaxiPro heeft de gemeente Rotterdam gevraagd om een reactie, maar die wilde niet inhoudelijk reageren. Wel liet een woordvoerder weten dat er een gesprek over onder meer dit onderwerp op de planning staat, tussen de sector en verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans (Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit).

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Rotterdamse taxichauffeurs walgen van wc”

Jan de Waal|20.06.23|16:24

Wat vreten jullie in Rotterdam ? Gewoon tijdens het wachten even een schuurpapiertje door de pot en daarna een likje verf eroverheen

Rotterdamse taxichauffeurs walgen van wc | TaxiPro
Wc taxistandplaats Rotterdam Centraal
Standplaats

Rotterdamse taxichauffeurs walgen van wc

De betreffende wc die volgens de chauffeurs zojuist was schoongemaakt. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in Rotterdam en regelmatig op de taxistandplaats nabij Rotterdam Centraal staan, walgen van de wc waar alleen chauffeurs gebruik van mogen maken. Het toilet wordt te weinig schoongemaakt, de deur wordt regelmatig opengebroken en sanitaire voorzieningen, zoals de droger om na het wassen de handen te drogen, laten het regelmatig afweten. 

“Er is slechts één wc, terwijl hier op deze standplaats soms wel zestig taxi’s staan”, legt een chauffeur uit tegenover TaxiPro. “Die wc is zo ontzettend vies. Eigenlijk moet deze iedere dag schoongemaakt worden, maar dat gebeurd niet. Het was laatst zelfs zo vies, dat het gewoonweg onmogelijk was om naar binnen te gaan. Af en toe is het gewoon onmenselijk.”

Tekst loopt door onder de foto.

Sanitaire voorziening wc taxistandplaats Rotterdam Centraal
De droger laat het volgens de chauffeurs regelmatig afweten.

“Mensen die hier staan om hun brood te verdienen, moeten gebruik kunnen maken van fatsoenlijke sanitaire voorzieningen”, valt een andere chauffeur hem bij. “Het is echter een hele oude wc. De monteur die hier weleens komt, zegt zelf ook dat dit toilet niet meer te redden is. Eigenlijk moet er gewoon een nieuwe wc komen, maar de gemeente wil dat om de een of andere reden niet neerzetten. Waarom niet? Geen idee.”

Junks

Taxichauffeurs kunnen een magnetische sleutel aanvragen, waarmee ze de deur van de betreffende wc kunnen openen. Ze betalen daar eenmalig 35 euro voor. Weggegooid geld volgens de chauffeurs, want de deur wordt regelmatig gesloopt. “De deur wordt regelmatig opengebroken. Daar maken junks ’s nachts weer gebruik van. Zij maken veel troep, waardoor we geen gebruik meer kunnen maken van onze wc.”

Wc taxistandplaats Rotterdam Centraal
De deur wordt volgens de chauffeurs regelmatig opengebroken.

De andere taxichauffeur beaamt dit verhaal. “Doordat de deur vaak opengebroken wordt, kan deze ook niet meer op slot. Junks maken daar gebruik van. Daar moet toezicht op komen. Ook als er een nieuwe wc komt, want dat kan daar ook bij gebeuren. We moeten zuinig met deze spullen omgaan.”

Gesprek

TaxiPro heeft de gemeente Rotterdam gevraagd om een reactie, maar die wilde niet inhoudelijk reageren. Wel liet een woordvoerder weten dat er een gesprek over onder meer dit onderwerp op de planning staat, tussen de sector en verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans (Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit).

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Rotterdamse taxichauffeurs walgen van wc”

Jan de Waal|20.06.23|16:24

Wat vreten jullie in Rotterdam ? Gewoon tijdens het wachten even een schuurpapiertje door de pot en daarna een likje verf eroverheen