Skyla Versai
Pride

Dragqueen Skyla Versai wil taxichauffeur voor rechter slepen na aanrijding

Skyla Versai deed onder meer mee aan het televisieprogramma Drag Race Holland. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Patrick Harderwijk

Skyla Versai, bekend van het televisieprogramma Drag Race Holland, is van plan een taxichauffeur van Bolt voor het gerecht te slepen. Dat schrijft de dragqueen op Instagram. De artiest zegt zondagavond na de Pride in Amsterdam te zijn aangereden. Bolt heeft de betreffende chauffeur geschorst.

“Rond 16.00 uur probeerden mijn vriend en ik een taxi terug naar ons hotel te pakken en bestelden een Bolt”, zo legt Versai de situatie uit. “Na een tijdje te hebben gewacht, werd onze rit eindelijk geaccepteerd. Ik zat in travestie, mijn vriend niet. Toen de chauffeur mij zag, annuleerde hij onmiddellijk en probeerde weg te rijden.”

Confrontatie

Versai was daar echter niet van gediend en besloot de confrontatie aan te gaan. “Dat gebeurde aan de bestuurderskant van de auto. Toen hij achteruit reed stak ik over in de veronderstelling dat de interactie voorbij was, toen hij opeens gas gaf en zijn voertuig op mij instuurde om mij vervolgens met de hoek van zijn auto te raken.”

De artiest heeft naar eigen zeggen geen verwondingen aan het incident overgehouden. Wel is Versai erop gebrand om de betreffende chauffeur voor de rechter te slepen. “Ik werk samen met zowel Bolt als de politie om de situatie op te lossen. Ik weet zeker dat deze persoon voor de rechter zal worden gebracht.”

Volgens de dragqueen komen situaties als deze regelmatig voor. “Het is niet oké”, zegt Versai daarover. “We moeten eensgezind zijn om niet toe te staan dat onze gemeenschap op deze manier wordt behandeld. Mensen hoeven niet van ons te houden of het met ons eens te zijn, maar ze moeten wel accepteren dat we bestaan en als mensen respect verdienen.”

Schorsing

Lars Speekenbrink, country manager van Bolt Nederland, is dat volledig met Skyla Versai eens. “We nemen deze situatie uiterst serieus en willen onze oprechte bezorgdheid hierover uitspreken”, zegt hij tegenover TaxiPro. “Elke vorm van discriminatie staat volledig haaks op onze waarden en principes. Wij tolereren geen gedrag dat ingaat tegen deze waarden. Toen we op de hoogte werden gesteld van het incident, hebben we onmiddellijk actie ondernomen door de betreffende chauffeur te schorsen van ons platform.”

Bolt is tevens een intern onderzoek gestart naar het incident. “Deze is in volle gang. We zullen volledig samenwerken met de autoriteiten om een grondige beoordeling van de situatie te waarborgen. We blijven er altijd aan werken om ervoor te zorgen dat ons platform een plek blijft waar iedereen zich gewaardeerd, gerespecteerd en veilig kan voelen”, zo besluit Speekenbrink.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Dragqueen Skyla Versai wil taxichauffeur voor rechter slepen na aanrijding | TaxiPro