Amsterdam Dance Event
"Kolossale impact"

ADE bezorgt Bolt druk weekend: activiteiten bijna verdubbeld

Feestgangers gaan los bij een concert tijdens ADE. Foto: ANP/Eva Plevier

Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft een significante impact gehad op de activiteiten van Bolt. Het taxiplatform constateert bijna een verdubbeling van het aantal taxiritten tijdens het feestweekend. Vooral de ritten vanaf Schiphol laten volgens Bolt een grote toename zien.

Van alle bezoekers die een Bolt-taxi reserveerden om naar ADE te gaan, was maar liefst 62 procent toerist. Volgens het taxiplatform was de meerderheid (20,5 procent) afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Ook mensen uit de Verenigde Staten (11 procent), Spanje (8,5 procent), Duitsland en Italië (7 procent) bestelden een Bolt-taxi.

Kolossale impact

Volgens Lars Speekenbrink, country manager van Bolt Nederland, heeft het populaire festival een grote impact gehad op zowel de lokale economie als op de mobiliteitssector. “De uitzonderlijke cijfers die we deze week hebben vastgelegd, getuigen van de kolossale impact die het evenement heeft op de stad en onze activiteiten. We zijn er trots op duizenden bezoekers gefaciliteerd te hebben.”

Dankzij de verzamelde gegevens over de ritten die zijn gereden, heeft Bolt tevens kunnen achterhalen welke locaties en evenementen dit jaar tijdens ADE het populairst waren. Volgens het taxiplatform trokken RAW Factory, Lofi, NDSM-werf & NDSM Warehouse, RADION en De School deze editie de meeste bezoekers.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “ADE bezorgt Bolt druk weekend: activiteiten bijna verdubbeld”

Ali Ates|26.10.23|14:37

Bolt komt pas om de hoek kijken in Nederland,het is bijna elk jaar verdubbelde omzet van taxibedrijven in Amsterdam op ADE ongeacht welke taxicentrale je werkt bolt ,uber,tca,staxi,taxidirek,taxistad,enzovoort.

Dit zijn allemaal taxicentrales en taxicentrale hebben geen eigen taxi’s of taxichauffeurs in loondienst,maar er zijn zelfstandige taxibedrijven die zichzelf aansluiten bij een taxicentrale.
Dit is al levenswijze in de taxibranche in Nederland

ADE bezorgt Bolt druk weekend: activiteiten bijna verdubbeld | TaxiPro
Amsterdam Dance Event
"Kolossale impact"

ADE bezorgt Bolt druk weekend: activiteiten bijna verdubbeld

Feestgangers gaan los bij een concert tijdens ADE. Foto: ANP/Eva Plevier

Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft een significante impact gehad op de activiteiten van Bolt. Het taxiplatform constateert bijna een verdubbeling van het aantal taxiritten tijdens het feestweekend. Vooral de ritten vanaf Schiphol laten volgens Bolt een grote toename zien.

Van alle bezoekers die een Bolt-taxi reserveerden om naar ADE te gaan, was maar liefst 62 procent toerist. Volgens het taxiplatform was de meerderheid (20,5 procent) afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Ook mensen uit de Verenigde Staten (11 procent), Spanje (8,5 procent), Duitsland en Italië (7 procent) bestelden een Bolt-taxi.

Kolossale impact

Volgens Lars Speekenbrink, country manager van Bolt Nederland, heeft het populaire festival een grote impact gehad op zowel de lokale economie als op de mobiliteitssector. “De uitzonderlijke cijfers die we deze week hebben vastgelegd, getuigen van de kolossale impact die het evenement heeft op de stad en onze activiteiten. We zijn er trots op duizenden bezoekers gefaciliteerd te hebben.”

Dankzij de verzamelde gegevens over de ritten die zijn gereden, heeft Bolt tevens kunnen achterhalen welke locaties en evenementen dit jaar tijdens ADE het populairst waren. Volgens het taxiplatform trokken RAW Factory, Lofi, NDSM-werf & NDSM Warehouse, RADION en De School deze editie de meeste bezoekers.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “ADE bezorgt Bolt druk weekend: activiteiten bijna verdubbeld”

Ali Ates|26.10.23|14:37

Bolt komt pas om de hoek kijken in Nederland,het is bijna elk jaar verdubbelde omzet van taxibedrijven in Amsterdam op ADE ongeacht welke taxicentrale je werkt bolt ,uber,tca,staxi,taxidirek,taxistad,enzovoort.

Dit zijn allemaal taxicentrales en taxicentrale hebben geen eigen taxi’s of taxichauffeurs in loondienst,maar er zijn zelfstandige taxibedrijven die zichzelf aansluiten bij een taxicentrale.
Dit is al levenswijze in de taxibranche in Nederland