Protestactie cao-onderhandelingen zorg-taxi
cao-onderhandelingen

FNV organiseert ‘massa strategiebijeenkomst’ voor chauffeurs

FNV roept haar leden op om deel te nemen aan de chauffeursbijeenkomst. Foto: FNV

In de strijd om een betere cao Zorgvervoer en taxi heeft FNV besloten op zaterdag 1 oktober een grote chauffeursbijeenkomst te organiseren. Dat meldt de vakbond op haar eigen website. FNV nodigt al haar leden uit om deze ‘massa strategiebijeenkomst’ bij te wonen. 

FNV zegt deze bijeenkomst te organiseren, omdat een nieuwe en verbeterde cao Zorgvervoer en taxi nog altijd altijd niet in zicht is. Volgens de vakbond verlopen de onderhandelingen met de werkgevers nog steeds stroef. In de zomer zijn er wel twee extra gesprekken geweest. “Maar eigenlijk zijn deze twee gesprekken over niets gegaan”, liet FNV-onderhandelaar Meindert Gorter destijds weten. “Eigenlijk is het in alle gespreksrondes maar één keer over alle eisen van FNV en CNV gegaan.”

Om daar een collectieve vuist tegen te maken, heeft FNV deze chauffeursbijeenkomst bedacht. “Te lang hebben werkgevers in zorgvervoer en taxi verwacht dat de chauffeurs lage lonen en onzekerheid accepteren. Genoeg is genoeg. Kom op 1 oktober en laat je stem horen over de collectieve vervolgstappen die we gaan nemen om de sector te verbeteren”, zo laat de vakbond weten.

Inzet

De inzet van FNV is helder. Zo wil de belangenbehartiger in de nieuwe cao een minimumloon van veertien euro en algemene prijscompensatie onderbrengen. Daarnaast wil de vakbond dat flexibiliteit wordt beloond en dat er wordt doorbetaald in geval van ziekte. Tot slot wil FNV dat werknemers een eerlijk loon krijgen voor het werk dat ze hebben uitgevoerd.

FNV heeft laten weten dat de strategiebijeenkomst op zaterdag 1 oktober zal worden gehouden in Nieuwegein. De chauffeursbijeenkomst zal tussen 10.00 en 16.00 uur plaatsvinden. De exacte locatie wordt binnenkort bekend gemaakt. Op vrijdag 23 september worden de cao-onderhandelingen weer hervat.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

FNV organiseert ‘massa strategiebijeenkomst’ voor chauffeurs | TaxiPro
Protestactie cao-onderhandelingen zorg-taxi
cao-onderhandelingen

FNV organiseert ‘massa strategiebijeenkomst’ voor chauffeurs

FNV roept haar leden op om deel te nemen aan de chauffeursbijeenkomst. Foto: FNV

In de strijd om een betere cao Zorgvervoer en taxi heeft FNV besloten op zaterdag 1 oktober een grote chauffeursbijeenkomst te organiseren. Dat meldt de vakbond op haar eigen website. FNV nodigt al haar leden uit om deze ‘massa strategiebijeenkomst’ bij te wonen. 

FNV zegt deze bijeenkomst te organiseren, omdat een nieuwe en verbeterde cao Zorgvervoer en taxi nog altijd altijd niet in zicht is. Volgens de vakbond verlopen de onderhandelingen met de werkgevers nog steeds stroef. In de zomer zijn er wel twee extra gesprekken geweest. “Maar eigenlijk zijn deze twee gesprekken over niets gegaan”, liet FNV-onderhandelaar Meindert Gorter destijds weten. “Eigenlijk is het in alle gespreksrondes maar één keer over alle eisen van FNV en CNV gegaan.”

Om daar een collectieve vuist tegen te maken, heeft FNV deze chauffeursbijeenkomst bedacht. “Te lang hebben werkgevers in zorgvervoer en taxi verwacht dat de chauffeurs lage lonen en onzekerheid accepteren. Genoeg is genoeg. Kom op 1 oktober en laat je stem horen over de collectieve vervolgstappen die we gaan nemen om de sector te verbeteren”, zo laat de vakbond weten.

Inzet

De inzet van FNV is helder. Zo wil de belangenbehartiger in de nieuwe cao een minimumloon van veertien euro en algemene prijscompensatie onderbrengen. Daarnaast wil de vakbond dat flexibiliteit wordt beloond en dat er wordt doorbetaald in geval van ziekte. Tot slot wil FNV dat werknemers een eerlijk loon krijgen voor het werk dat ze hebben uitgevoerd.

FNV heeft laten weten dat de strategiebijeenkomst op zaterdag 1 oktober zal worden gehouden in Nieuwegein. De chauffeursbijeenkomst zal tussen 10.00 en 16.00 uur plaatsvinden. De exacte locatie wordt binnenkort bekend gemaakt. Op vrijdag 23 september worden de cao-onderhandelingen weer hervat.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.