Taxistandplaats Rotterdam
Ritaanvragen

Taxibedrijven profiteren mondjesmaat van NS-staking: ‘Hadden het drukker verwacht’

Taxi's op de standplaats nabij Rotterdam Centraal. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Het treinverkeer in Nederland ligt weer plat, omdat de Nederlandse Spoorwegen (NS) voor de tweede keer besloten heeft te staken. Waar tijdens de eerste stakingen diverse taxibedrijven nog overuren draaiden, is het aantal ritten deze vrijdag nog maar mondjesmaat toegenomen. “Het valt een beetje tegen.”

Dat blijkt uit een rondgang van TaxiPro langs diverse taxibedrijven in verschillende steden. “We merken wel een toename in het aantal ritten”, laat de Rotterdamse Taxi Lijn weten. “Er zijn meer mensen die bellen en een rit reserveren. We hebben zo’n 30 á 40 procent meer ritten dan normaal. Maar ik had het wel drukker verwacht, eerlijk gezegd.”

De Haagse Taxi Service (HTS) schetst hetzelfde beeld. “Je ziet wel een kleine toename in het aantal ritten, maar het is geen chaos op dit moment. Het aantal ritaanvragen is met ongeveer 20 á 30 procent toegenomen. Daarnaast krijgen wij ook iets meer telefoontjes binnen dan normaal, maar het valt wel wat tegen. We hadden het drukker verwacht.”

Taxi Tilburg zegt zelfs helemaal geen toename in het aantal ritten te bespeuren. “Wij hebben het net zo druk als op normale vrijdagen. Ik weet niet of dat vandaag nog zo blijft, maar ik hoop dat er nog een aantal leuke ritten binnenkomen.”

Voorbereiding

Volgens het Tilburgse taxibedrijf hebben de tegenvallende percentages te maken met het feit dat dit niet de eerste stakingen zijn. “In korte tijd zijn er al meerdere stakingen geweest. Het is niet meer nieuw. Tijdens de eerste staking was het hartstikke druk, maar nu heeft het nauwelijks nog effect. Daarnaast waren deze stakingen aangekondigd. Veel mensen hebben zich hierop voorbereid.”

HTS onderschrijft deze lezing. “Tijdens die eerste staking was het veel drukker. Waarschijnlijk omdat mensen zich toen niet op de stakingen konden voorbereiden. Nu konden ze dat wel, want deze staking werd eerder aangekondigd. Waarschijnlijk hebben veel mensen vandaag hun eigen vervoer geregeld.”

“Deze stakingen waren voorspeld, hè. Dat is natuurlijk niet hetzelfde als bij sneeuwval, bijvoorbeeld. Als mensen dan op het treinstation staan en de treinen vallen uit, dan heb je het natuurlijk wel wat drukker”, besluit de Rotterdamse Taxi Lijn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxibedrijven profiteren mondjesmaat van NS-staking: ‘Hadden het drukker verwacht’ | TaxiPro
Taxistandplaats Rotterdam
Ritaanvragen

Taxibedrijven profiteren mondjesmaat van NS-staking: ‘Hadden het drukker verwacht’

Taxi's op de standplaats nabij Rotterdam Centraal. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Het treinverkeer in Nederland ligt weer plat, omdat de Nederlandse Spoorwegen (NS) voor de tweede keer besloten heeft te staken. Waar tijdens de eerste stakingen diverse taxibedrijven nog overuren draaiden, is het aantal ritten deze vrijdag nog maar mondjesmaat toegenomen. “Het valt een beetje tegen.”

Dat blijkt uit een rondgang van TaxiPro langs diverse taxibedrijven in verschillende steden. “We merken wel een toename in het aantal ritten”, laat de Rotterdamse Taxi Lijn weten. “Er zijn meer mensen die bellen en een rit reserveren. We hebben zo’n 30 á 40 procent meer ritten dan normaal. Maar ik had het wel drukker verwacht, eerlijk gezegd.”

De Haagse Taxi Service (HTS) schetst hetzelfde beeld. “Je ziet wel een kleine toename in het aantal ritten, maar het is geen chaos op dit moment. Het aantal ritaanvragen is met ongeveer 20 á 30 procent toegenomen. Daarnaast krijgen wij ook iets meer telefoontjes binnen dan normaal, maar het valt wel wat tegen. We hadden het drukker verwacht.”

Taxi Tilburg zegt zelfs helemaal geen toename in het aantal ritten te bespeuren. “Wij hebben het net zo druk als op normale vrijdagen. Ik weet niet of dat vandaag nog zo blijft, maar ik hoop dat er nog een aantal leuke ritten binnenkomen.”

Voorbereiding

Volgens het Tilburgse taxibedrijf hebben de tegenvallende percentages te maken met het feit dat dit niet de eerste stakingen zijn. “In korte tijd zijn er al meerdere stakingen geweest. Het is niet meer nieuw. Tijdens de eerste staking was het hartstikke druk, maar nu heeft het nauwelijks nog effect. Daarnaast waren deze stakingen aangekondigd. Veel mensen hebben zich hierop voorbereid.”

HTS onderschrijft deze lezing. “Tijdens die eerste staking was het veel drukker. Waarschijnlijk omdat mensen zich toen niet op de stakingen konden voorbereiden. Nu konden ze dat wel, want deze staking werd eerder aangekondigd. Waarschijnlijk hebben veel mensen vandaag hun eigen vervoer geregeld.”

“Deze stakingen waren voorspeld, hè. Dat is natuurlijk niet hetzelfde als bij sneeuwval, bijvoorbeeld. Als mensen dan op het treinstation staan en de treinen vallen uit, dan heb je het natuurlijk wel wat drukker”, besluit de Rotterdamse Taxi Lijn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.