Erpsebrug
Meierijstad

Taxibus voor scholieren vanwege werkzaamheden Erpsebrug

De Erpsebrug. Foto: Rijkswaterstaat – Studio Retouched

Kinderen van basisschool Antonius in Keldonk die normaal gesproken over de Erpsebrug fietsen om hun school te bereiken, kunnen vanaf volgende week gebruikmaken van een taxibus. De brug in de gemeente Meierijstad wordt afgesloten in verband met werkzaamheden, waardoor de scholieren kilometers moeten omfietsen. 

Volgens het Brabants Dagblad betekenen deze werkzaamheden dat een aantal gezinnen een heel stuk moeten omfietsen om Veghel of Beek en Donk te bereiken. ‘Voor de ouders van de schoolgaande kinderen, die heen en terug moeten, zou dat 60 kilometer fietsen op een dag betekenen’, zo schrijft de krant.

Taxibus

De dorpsraad van Keldonk besloot daarom dit thema aan te kaarten bij Rijkswaterstaat. “De werkzaamheden aan de Erpsebrug in de gemeente Meierijstad blijken met name voor het vervoer van een groep basisschoolleerlingen in Keldonk lastig te zijn”, zo zegt de raad op Keldonk.nl. “Naar aanleiding van het bericht over de afsluiting, heeft de dorpsraad contact opgenomen met onder andere Rijkswaterstaat, waarin dit onder de aandacht is gebracht. Na overleg heeft Rijkswaterstaat besloten een taxibus in te zetten voor de leerlingen die normaal gesproken over de brug naar de school in Keldonk gaan.”

De kinderen zullen volgens de dorpsraad naar verwachting ’s ochtends bij een ‘halte’ worden opgehaald en daar ’s middags weer worden afgezet. De precieze uitwerking moet nog worden geregeld en wordt kortgesloten met basisschool Antonius in Keldonk. Volgens het Brabants Dagblad gaat het in totaal om zes kinderen.

Slijtlaag

In opdracht van Rijkswaterstaat vervangt aannemer Van Doorn de slijtlaag van de Erpsebrug over de Zuid-Willemsvaart in de gemeente Meierijstad. De werkzaamheden vinden plaats van maandag 21 november tot vrijdag 25 november. Daardoor kan er geen wegverkeer plaatsvinden, zo meldt de gemeente.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxibus voor scholieren vanwege werkzaamheden Erpsebrug | TaxiPro
Erpsebrug
Meierijstad

Taxibus voor scholieren vanwege werkzaamheden Erpsebrug

De Erpsebrug. Foto: Rijkswaterstaat – Studio Retouched

Kinderen van basisschool Antonius in Keldonk die normaal gesproken over de Erpsebrug fietsen om hun school te bereiken, kunnen vanaf volgende week gebruikmaken van een taxibus. De brug in de gemeente Meierijstad wordt afgesloten in verband met werkzaamheden, waardoor de scholieren kilometers moeten omfietsen. 

Volgens het Brabants Dagblad betekenen deze werkzaamheden dat een aantal gezinnen een heel stuk moeten omfietsen om Veghel of Beek en Donk te bereiken. ‘Voor de ouders van de schoolgaande kinderen, die heen en terug moeten, zou dat 60 kilometer fietsen op een dag betekenen’, zo schrijft de krant.

Taxibus

De dorpsraad van Keldonk besloot daarom dit thema aan te kaarten bij Rijkswaterstaat. “De werkzaamheden aan de Erpsebrug in de gemeente Meierijstad blijken met name voor het vervoer van een groep basisschoolleerlingen in Keldonk lastig te zijn”, zo zegt de raad op Keldonk.nl. “Naar aanleiding van het bericht over de afsluiting, heeft de dorpsraad contact opgenomen met onder andere Rijkswaterstaat, waarin dit onder de aandacht is gebracht. Na overleg heeft Rijkswaterstaat besloten een taxibus in te zetten voor de leerlingen die normaal gesproken over de brug naar de school in Keldonk gaan.”

De kinderen zullen volgens de dorpsraad naar verwachting ’s ochtends bij een ‘halte’ worden opgehaald en daar ’s middags weer worden afgezet. De precieze uitwerking moet nog worden geregeld en wordt kortgesloten met basisschool Antonius in Keldonk. Volgens het Brabants Dagblad gaat het in totaal om zes kinderen.

Slijtlaag

In opdracht van Rijkswaterstaat vervangt aannemer Van Doorn de slijtlaag van de Erpsebrug over de Zuid-Willemsvaart in de gemeente Meierijstad. De werkzaamheden vinden plaats van maandag 21 november tot vrijdag 25 november. Daardoor kan er geen wegverkeer plaatsvinden, zo meldt de gemeente.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.