Foto politieauto.
Amsterdam

Politie zoekt getuigen mishandeling taxichauffeur

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De politie zoekt getuigen die in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 oktober de mishandeling op een 43-jarige taxichauffeur hebben gezien. Volgens de politie werd de chauffeur in Amsterdam, op de brug Grimburgwal – Oudezijds Voorburgwal, door meerdere personen mishandeld.

‘Het slachtoffer rijdt tussen 2.00 uur en 3.00 uur door de binnenstad van Amsterdam, als hij op enig moment ziet dat een medetaxichauffeur achter hem rijdt’, zo reconstrueert de politie. Als beide taxichauffeurs op de Amstel stoppen, vindt er een conflict plaats.

Woordenwisseling

‘Na de woordenwisseling rijdt de eerstgenoemde taxichauffeur verder, waarna hij stopt op de brug Grimburgwal – Oudezijds Voorburgwal. De taxichauffeur die eerder achter hem aan zat, parkeert zijn auto achter zijn collega. Als beide taxichauffeurs uitstappen, vindt daar wederom een woordenwisseling plaats. Kort daarna komen meerdere taxichauffeurs aangereden en bemoeien zich met het conflict.’

‘Vanuit het niets voelt de 43-jarige chauffeur dat hij een harde kaakslag krijgt, waarna hij duizelig wordt en op de grond valt. Dan voelt hij een trap in zijn ribben. Als het slachtoffer overeind komt, zijn de mannen ervandoor gegaan’, aldus de politie.

Aanleiding onduidelijk

Wat de precieze aanleiding voor dit conflict is geweest, is nog onduidelijk. Daarom wil het onderzoeksteam van de politie met getuigen spreken. ‘Heeft u iets gezien of gehoord dat met dit incident te maken kan hebben? Of heeft u andere bruikbare informatie voor de recherche? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.’

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Politie zoekt getuigen mishandeling taxichauffeur”

J. Koch|07.12.22|19:53

Dit soort kleuters zijn wel weer een aanwinst voor onze beroepsgroep…..

Politie zoekt getuigen mishandeling taxichauffeur | TaxiPro
Foto politieauto.
Amsterdam

Politie zoekt getuigen mishandeling taxichauffeur

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De politie zoekt getuigen die in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 oktober de mishandeling op een 43-jarige taxichauffeur hebben gezien. Volgens de politie werd de chauffeur in Amsterdam, op de brug Grimburgwal – Oudezijds Voorburgwal, door meerdere personen mishandeld.

‘Het slachtoffer rijdt tussen 2.00 uur en 3.00 uur door de binnenstad van Amsterdam, als hij op enig moment ziet dat een medetaxichauffeur achter hem rijdt’, zo reconstrueert de politie. Als beide taxichauffeurs op de Amstel stoppen, vindt er een conflict plaats.

Woordenwisseling

‘Na de woordenwisseling rijdt de eerstgenoemde taxichauffeur verder, waarna hij stopt op de brug Grimburgwal – Oudezijds Voorburgwal. De taxichauffeur die eerder achter hem aan zat, parkeert zijn auto achter zijn collega. Als beide taxichauffeurs uitstappen, vindt daar wederom een woordenwisseling plaats. Kort daarna komen meerdere taxichauffeurs aangereden en bemoeien zich met het conflict.’

‘Vanuit het niets voelt de 43-jarige chauffeur dat hij een harde kaakslag krijgt, waarna hij duizelig wordt en op de grond valt. Dan voelt hij een trap in zijn ribben. Als het slachtoffer overeind komt, zijn de mannen ervandoor gegaan’, aldus de politie.

Aanleiding onduidelijk

Wat de precieze aanleiding voor dit conflict is geweest, is nog onduidelijk. Daarom wil het onderzoeksteam van de politie met getuigen spreken. ‘Heeft u iets gezien of gehoord dat met dit incident te maken kan hebben? Of heeft u andere bruikbare informatie voor de recherche? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.’

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Politie zoekt getuigen mishandeling taxichauffeur”

J. Koch|07.12.22|19:53

Dit soort kleuters zijn wel weer een aanwinst voor onze beroepsgroep…..