Persfoto HaltetaxiRRReis - Martin Hogeboom
Klanttevredenheidsonderzoek

HaltetaxiRRReis gooit hoge ogen: 8,2 als rapportcijfer

HaltetaxiRRReis - Keijzer Foto: Martin Hogeboom

Reizigers die gebruik maken van HaltetaxiRRReis, een deeltaxi in Gelderland die flexibel van halte naar halte rijdt, zijn zeer tevreden over de dienstverlening. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Moventem. Van de ondervraagde reizigers blijkt 92 procent tevreden tot zeer tevreden te zijn. Zij geven de algehele dienstverlening een 8,2 als gemiddeld rapportcijfer.

Reizigers waren volgens het onderzoek vooral tevreden over het bestelgemak en de stiptheid van de uitvoering. Verder kwamen als positieve punten uit het onderzoek naar voren dat reizigers een extra mogelijkheid hebben om te kunnen reizen, vriendelijke chauffeurs, een gemakkelijke aansluiting op het reguliere OV, een goed aanvullend alternatief voor het OV en de algehele flexibiliteit die HaltetaxiRRReis biedt. Ook waren er kritiekpunten. De afhandeling bij eventuele klachten is volgens de ondervraagde reizigers nog een verbeterpunt.

Trots

“Afgelopen jaar hebben de ingezette taxibedrijven samen met de medewerkers van Qarin heel hard gewerkt om HaltetaxiRRReis als een betrouwbare aanvulling op het openbaar vervoer in Gelderland te lanceren. Dit onderzoek laat zien dat dit gelukt is en daar ben ik heel trots op”, zegt Paul Pietersen, directeur Qarin, uitvoerder van HaltetaxiRRReis, over de resultaten.

Ook Jan van der Meer, lid van Gedeputeerde Staten in de provincie Gelderland, is tevreden met het behaalde resultaat. “Goed dat reizigers de weg naar HaltetaxiRRReis weten te vinden en waarderen. Zo houden we kleine kernen en wijken bereikbaar.”

Lokale taxibedrijven

HaltetaxiRRReis rijdt in opdracht van de provincie Gelderland. Mobiliteitsregisseur Qarin is verantwoordelijk voor de dienst, die een aanvulling is op het openbaar vervoer. De ritten worden uitgevoerd door lokale taxibedrijven. HaltetaxiRRReis hanteert een opstaptarief van 2,02 euro plus 36 eurocent per kilometer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

HaltetaxiRRReis gooit hoge ogen: 8,2 als rapportcijfer | TaxiPro
Persfoto HaltetaxiRRReis - Martin Hogeboom
Klanttevredenheidsonderzoek

HaltetaxiRRReis gooit hoge ogen: 8,2 als rapportcijfer

HaltetaxiRRReis - Keijzer Foto: Martin Hogeboom

Reizigers die gebruik maken van HaltetaxiRRReis, een deeltaxi in Gelderland die flexibel van halte naar halte rijdt, zijn zeer tevreden over de dienstverlening. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Moventem. Van de ondervraagde reizigers blijkt 92 procent tevreden tot zeer tevreden te zijn. Zij geven de algehele dienstverlening een 8,2 als gemiddeld rapportcijfer.

Reizigers waren volgens het onderzoek vooral tevreden over het bestelgemak en de stiptheid van de uitvoering. Verder kwamen als positieve punten uit het onderzoek naar voren dat reizigers een extra mogelijkheid hebben om te kunnen reizen, vriendelijke chauffeurs, een gemakkelijke aansluiting op het reguliere OV, een goed aanvullend alternatief voor het OV en de algehele flexibiliteit die HaltetaxiRRReis biedt. Ook waren er kritiekpunten. De afhandeling bij eventuele klachten is volgens de ondervraagde reizigers nog een verbeterpunt.

Trots

“Afgelopen jaar hebben de ingezette taxibedrijven samen met de medewerkers van Qarin heel hard gewerkt om HaltetaxiRRReis als een betrouwbare aanvulling op het openbaar vervoer in Gelderland te lanceren. Dit onderzoek laat zien dat dit gelukt is en daar ben ik heel trots op”, zegt Paul Pietersen, directeur Qarin, uitvoerder van HaltetaxiRRReis, over de resultaten.

Ook Jan van der Meer, lid van Gedeputeerde Staten in de provincie Gelderland, is tevreden met het behaalde resultaat. “Goed dat reizigers de weg naar HaltetaxiRRReis weten te vinden en waarderen. Zo houden we kleine kernen en wijken bereikbaar.”

Lokale taxibedrijven

HaltetaxiRRReis rijdt in opdracht van de provincie Gelderland. Mobiliteitsregisseur Qarin is verantwoordelijk voor de dienst, die een aanvulling is op het openbaar vervoer. De ritten worden uitgevoerd door lokale taxibedrijven. HaltetaxiRRReis hanteert een opstaptarief van 2,02 euro plus 36 eurocent per kilometer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.