De Futbringer
Taxibedrijf Van der Pol

Harlingen introduceert met Futbringer nieuwe buslijn

De Futbringer. Foto: Gemeente Harlingen

Inwoners van de gemeente Harlingen kunnen sinds begin deze maand gebruik maken van de Futbringer, een proef voor een lokale buslijn. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt op de eigen website. Met de Futbringer wil de gemeente het voor inwoners makkelijker maken om van en naar het centrum van Harlingen te komen.

Harlingers die voor een bezoekje aan de markt, een korte afspraak of een kleine boodschap in het centrum van de stad moeten zijn, kunnen sinds 1 maart een beroep doen op de Futbringer. Deze nieuwe buslijn is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Harlingen en taxibedrijf Van der Pol. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kunnen inwoners van Harlingen van 10.00 tot 13.00 uur meerijden met de Futbringer. De route bevat verschillende opstaphaltes.

“Fut in eigen stad”

De nieuwe vervoersdienst is volgens de gemeente van, voor en door Harlingers bedacht. Ook de naam van deze vervoersdienst komt uit de koker van de inwoners. In de voorjaarsvakantie zijn mensen namelijk ‘even fut’, zo luidt de gedachte. Daarom kruipt wethouder Erik de Groot (Ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling) op vrijdag 10 maart, tijdens de officiële opening, zelf achter het stuur om een ritje door Harlingen te maken. “Ik vind dit initiatief heel mooi”, zegt wethouder en locoburgemeester De Groot over de proef. “Blij dat we hiermee gaan starten. Ik hoop dat veel mensen gebruik zullen maken van deze buslijn. Makkelijk even fut in eigen stad.”

Koffie

Een enkele rit met de Futbringer kost slechts één euro. Harlingers hoeven niet van tevoren te reserveren en kinderen tot drie jaar oud mogen gratis meereizen. De gemeente raadt reizigers die gebruik maken van de Futbringer tot slot aan, het buskaartje goed te bewaren. Deze kan namelijk ingeruild worden voor een kopje koffie of thee, in een aantal horecagelegenheden in Harlingen. De pilot duurt tot 1 maart 2024.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Harlingen introduceert met Futbringer nieuwe buslijn | TaxiPro
De Futbringer
Taxibedrijf Van der Pol

Harlingen introduceert met Futbringer nieuwe buslijn

De Futbringer. Foto: Gemeente Harlingen

Inwoners van de gemeente Harlingen kunnen sinds begin deze maand gebruik maken van de Futbringer, een proef voor een lokale buslijn. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt op de eigen website. Met de Futbringer wil de gemeente het voor inwoners makkelijker maken om van en naar het centrum van Harlingen te komen.

Harlingers die voor een bezoekje aan de markt, een korte afspraak of een kleine boodschap in het centrum van de stad moeten zijn, kunnen sinds 1 maart een beroep doen op de Futbringer. Deze nieuwe buslijn is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Harlingen en taxibedrijf Van der Pol. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kunnen inwoners van Harlingen van 10.00 tot 13.00 uur meerijden met de Futbringer. De route bevat verschillende opstaphaltes.

“Fut in eigen stad”

De nieuwe vervoersdienst is volgens de gemeente van, voor en door Harlingers bedacht. Ook de naam van deze vervoersdienst komt uit de koker van de inwoners. In de voorjaarsvakantie zijn mensen namelijk ‘even fut’, zo luidt de gedachte. Daarom kruipt wethouder Erik de Groot (Ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling) op vrijdag 10 maart, tijdens de officiële opening, zelf achter het stuur om een ritje door Harlingen te maken. “Ik vind dit initiatief heel mooi”, zegt wethouder en locoburgemeester De Groot over de proef. “Blij dat we hiermee gaan starten. Ik hoop dat veel mensen gebruik zullen maken van deze buslijn. Makkelijk even fut in eigen stad.”

Koffie

Een enkele rit met de Futbringer kost slechts één euro. Harlingers hoeven niet van tevoren te reserveren en kinderen tot drie jaar oud mogen gratis meereizen. De gemeente raadt reizigers die gebruik maken van de Futbringer tot slot aan, het buskaartje goed te bewaren. Deze kan namelijk ingeruild worden voor een kopje koffie of thee, in een aantal horecagelegenheden in Harlingen. De pilot duurt tot 1 maart 2024.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.