UberPop, Uber, vervoersdienst, particulieren

Uber stopt definitief met UberPop in Nederland

Taxidienst UberPop stopt definitief in Nederland. Uber laat woensdag weten op de eigen website dat de dienst vanaf vrijdagmiddag geen ritten meer rijdt. De reden is volgens het bedrijf dat de dienst ‘een belemmering vormt voor een constructieve dialoog over modernisering van wet- en regelgeving’.

De illegale taxidienst, waarbij particulieren in hun eigen auto mensen vervoeren, noemt de beslissing zelf ’teleurstellend’ voor de honderden bestuurders die via het platform de afgelopen maanden extra inkomsten hebben kunnen genereren. Uber blijft nog wel actief met de diensten UberLUX, UberBLACK en UberX.

Illegaal

UberPop werd in de zomer van 2014 gelanceerd. De Inspectie Leefomgeving en Transport verklaarde toen meteen dat de dienst moest worden beschouwd als illegaal taxivervoer en kondigde daarbij aan om er tegen op te treden. Chauffeurs van het platform kregen boetes en rechtszaken aan hun broek. De rechter gaf ILT gelijk en bevestigde de illegaliteit van UberPop. Toch bleef Uber doorgaan met de dienst.

Daar is nu dus een einde aan gekomen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Uber stopt definitief met UberPop in Nederland”

Johan Zevenbergen|18.11.15|16:53

Veel zeggend over de bedrijfsstructuur,
zou haast zeggen sjoemel software.

Henk de Geest|03.12.15|23:31

Het is wel jammer dat het stopt. ik zie meer kansen nu verschillende taxi bedrijven op de fles gaan.

Uber stopt definitief met UberPop in Nederland | TaxiPro
UberPop, Uber, vervoersdienst, particulieren

Uber stopt definitief met UberPop in Nederland

Taxidienst UberPop stopt definitief in Nederland. Uber laat woensdag weten op de eigen website dat de dienst vanaf vrijdagmiddag geen ritten meer rijdt. De reden is volgens het bedrijf dat de dienst ‘een belemmering vormt voor een constructieve dialoog over modernisering van wet- en regelgeving’.

De illegale taxidienst, waarbij particulieren in hun eigen auto mensen vervoeren, noemt de beslissing zelf ’teleurstellend’ voor de honderden bestuurders die via het platform de afgelopen maanden extra inkomsten hebben kunnen genereren. Uber blijft nog wel actief met de diensten UberLUX, UberBLACK en UberX.

Illegaal

UberPop werd in de zomer van 2014 gelanceerd. De Inspectie Leefomgeving en Transport verklaarde toen meteen dat de dienst moest worden beschouwd als illegaal taxivervoer en kondigde daarbij aan om er tegen op te treden. Chauffeurs van het platform kregen boetes en rechtszaken aan hun broek. De rechter gaf ILT gelijk en bevestigde de illegaliteit van UberPop. Toch bleef Uber doorgaan met de dienst.

Daar is nu dus een einde aan gekomen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Uber stopt definitief met UberPop in Nederland”

Johan Zevenbergen|18.11.15|16:53

Veel zeggend over de bedrijfsstructuur,
zou haast zeggen sjoemel software.

Henk de Geest|03.12.15|23:31

Het is wel jammer dat het stopt. ik zie meer kansen nu verschillende taxi bedrijven op de fles gaan.