Daklicht

Gemeenteraad Breda stemt in met taxikeurmerk

Bron: TaxiPro (VK)

Breda krijgt zijn eigen taxikeurmerk. De gemeenteraad van de Brabantse gemeente heeft ingestemd met het invoeren van een taxiverordening en een bijbehorend keurmerk voor de plaatselijke opstapmarkt.

In maart van dit jaar sprak TaxiPro al met de verantwoordelijke wethouder Boaz Adank over de taxiverordening in aantocht. Zowel de gemeente en een groot deel van de plaatselijke taxisector wilden graag zo’n verordening om een einde te helpen maken aan de problemen in de plaatselijke opstapmarkt, zoals ritweigering en een soms onprettige sfeer op de standplaatsen.

De gemeente koos ervoor het voorbeeld van de gemeente Den Bosch te volgen, dat al enkele jaren een taxikeurmerk heeft. Die keuze viel voor de Bredase taxisector echter te letterlijk uit: de gemeente wilde direct aanhaken bij de Stichting Bossche Kwaliteitstaxi. Daar wilde de branche in Breda niet aan, waarna uiteindelijk werd gekozen voor een eigen keurmerk Kwaliteitstaxi Breda en de bijbehorende stichting.

Niet toevallig

De gemeenteraad toonde zich onlangs als positief over de keurmerkplannen. Deze werden ook vergezeld door de resultaten van een onderzoek, waarin bevestigd werd dat er in de Bredase taximarkt nog wel wat te verbeteren valt. Breda wil het keurmerk vanaf 1 mei 2019 gaan laten gelden. Die datum is niet toevallig gekozen, want dan moet ook in Tilburg een eigen keurmerk gelden. Door dit tegelijk te doen, wordt een eventuele verschuiving van de problemen voorkomen.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.