Boeteregen en chauffeurs onder invloed bij taxicontrole Amsterdam

Politie. Foto: Thom Mandos

Bij een taxicontrole in Amsterdam zijn afgelopen weekend forse boetes uitgedeeld en twee taxi’s in beslag genomen. Vijf chauffeurs werden aangehouden omdat ze onder invloed van drugs zouden hebben gereden.

Het Team Taxizaken van de politie Amsterdam maakt daar melding van op Twitter. Op drie verschillende locaties werden samen met verschillende ‘ketenpartners’ 37 taxi’s gecontroleerd. Van maar liefst vijf bestuurders had de politie sterk de indruk dat zij onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Zij werden dan ook aangehouden. Verder werden er zodanig veel boetes uitgedeeld dat een informatiegerichte controle, gebaseerd op meldingen en signaleringen, niet is uit te sluiten.

Rijden zonder ritregistratie of chauffeurskaart

Van de 37 chauffeurs stonden er twee gesignaleerd voor openstaande boetes. Twee taxi’s werden in beslag genomen. Eén persoon kreeg een boeterapport van 4.400 euro inzake arbeids- en rusttijden boordcomputer taxi; een ander ging voor 1.800 euro op de bon voor het rijden zonder ritregistratie BCT. Ook werden er twee boetes van 360 euro uitgedeeld voor rijden zonder chauffeurskaart. Tot slot werden en geldstraffen opgelegd voor verlopen APK’s, taxi’s met gladde banden en verzekeringen die niet in orde waren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Boeteregen en chauffeurs onder invloed bij taxicontrole Amsterdam | TaxiPro

Boeteregen en chauffeurs onder invloed bij taxicontrole Amsterdam

Politie. Foto: Thom Mandos

Bij een taxicontrole in Amsterdam zijn afgelopen weekend forse boetes uitgedeeld en twee taxi’s in beslag genomen. Vijf chauffeurs werden aangehouden omdat ze onder invloed van drugs zouden hebben gereden.

Het Team Taxizaken van de politie Amsterdam maakt daar melding van op Twitter. Op drie verschillende locaties werden samen met verschillende ‘ketenpartners’ 37 taxi’s gecontroleerd. Van maar liefst vijf bestuurders had de politie sterk de indruk dat zij onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Zij werden dan ook aangehouden. Verder werden er zodanig veel boetes uitgedeeld dat een informatiegerichte controle, gebaseerd op meldingen en signaleringen, niet is uit te sluiten.

Rijden zonder ritregistratie of chauffeurskaart

Van de 37 chauffeurs stonden er twee gesignaleerd voor openstaande boetes. Twee taxi’s werden in beslag genomen. Eén persoon kreeg een boeterapport van 4.400 euro inzake arbeids- en rusttijden boordcomputer taxi; een ander ging voor 1.800 euro op de bon voor het rijden zonder ritregistratie BCT. Ook werden er twee boetes van 360 euro uitgedeeld voor rijden zonder chauffeurskaart. Tot slot werden en geldstraffen opgelegd voor verlopen APK’s, taxi’s met gladde banden en verzekeringen die niet in orde waren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.