Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Taakstraf voor taxichauffeur die concurrent in brand stak

Een taxichauffeur uit Almere is veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur voor een poging tot zware mishandeling van een andere taxichauffeur. Bij het incident op de standplaats werd die laatste bespoten met remvloeistof, wat even later werd aangestoken. Door snel handelen werden daarbij ernstige verwondingen voorkomen.

De twee mannen kregen begin dit jaar ruzie met elkaar over bedrijfswebsites met vrijwel dezelfde naam. Dat leidde tot een handgemeen op de standplaats bij station Almere Centrum, meldt Omroep Flevoland. Op camerabeelden is te zien dat de ene man de andere tot twee keer toe bespoot met remvloeistof. Toen die laatste vervolgens de eerste bij de keel greep en op de motorkap van zijn taxi duwde, reageerde deze door een aansteker aan te steken. Door een steekvlam raakte de bovenkleding van de man in brand. Omdat hij zich snel van die kleding ontdeed, kwam hij redelijk ongeschonden uit de strijd.

Risico genomen

In de rechtszaal gaf de man aan dat hij zich niks meer kon herinneren van na het moment dat hij op de motorkap lag. Maar tegen de politie had hij verklaard dat hij de aansteker had gepakt om de handen van de andere chauffeur los te branden. Getuigen bevestigen dat de man door de ander werd gewurgd, maar in de verdediging dat het daarom zelfbescherming was wil de rechter niet mee. Door eerst iemand met een brandbare vloeistof te bespuiten en vervolgens een aansteker te gebruiken, nam hij het risico de ander ernstig te verwonden. Daarom legt de rechter hem een taakstraf van 100 uur op, alsmede een voorwaardelijke celstraf. Ook moet de taxichauffeur zijn slachtoffer 1.500 euro betalen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “Taakstraf voor taxichauffeur die concurrent in brand stak”

carwas brum|10.11.20|19:38

Heftig hoor. Maar wij hebben het dossier ingezien incluis de camera beelden en onder ede verklaarde getuigenissen.

De veroordelde werd GEWURGD op de motorkap van zijn auto.
De veroordeelde is VRIJGESPROKEN VOOR HET IN VLAMSTEKEN.
Veroordeelde is ALLEEN gestraft voor het spuiten op de zgn slachteroffer.
Tegen slachtoffer loopt nog een rechtzaak wegens poging tot moord en doodslag.

Roel Sannes|12.11.20|17:02

Leuk hè,die rechtstaat hier in Nederland. De grootste slappe zakken zitten bij justitie. Zijn er nog behoorlijke straffen ergens voor die uitgedeeld worden? Ik kan niet veel meer vinden. Een taakstraf voor poging tot zware mishandeling. Het moet niet gekker worden. Maar dat scheelt weer: men komt hier in Nederland overal mee weg. Ik ben er in ieder geval NIET trots op om Nederlander te zijn. De criminelen daarintegen hebben het hier maar goed.