Politie-auto

87 taxi’s bekeurd bij handhavingsactie Amsterdam

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

De politie in Amsterdam en handhavers van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben afgelopen weekend 87 taxi’s bekeurd. Het ging om een speciale handhavingsactie vanwege het grote aantal taxi’s dat betrokken is bij verkeersongevallen.

Omdat de politie actie voert voor een betere cao werden er alleen bij excessen boetes gegeven, meldt AT5. Er werden vijf boetes uitgedeeld voor technische gebreken, twee voor onverzekerd rijden, tien voor het overtreden van de wet personenvervoer, twee voor rijden onder invloed en elf voor manipulatie van de boordcomputer.

De overige 59 boetes werden gegeven vanwege het verkeersgedrag van chauffeurs. Twee van hen zijn aangemeld voor een EMG-cursus. Dit is een verplichte cursus voor bestuurders die betrapt worden op gevaarlijk rijgedrag. De kosten hiervan bedragen zo’n 1.300 euro. Ten slotte zijn er nog twee ontheffingen voor het rijden op de busbaan ingenomen.

Eerlijkere en veiligere taximarkt

Omdat de Amsterdamse taximarkt volgens de politie de kroon spant wat betreft de betrokkenheid bij ongevallen, is deze actie daar uitgevoerd. Er zullen meer van dergelijke acties volgen. Op internet schrijft het Amsterdamse korps dat zij hopen dat ze de taximarkt hierdoor eerlijker maken voor de chauffeurs die zich wél netjes aan de regels houden, en veiliger voor iedereen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “87 taxi’s bekeurd bij handhavingsactie Amsterdam”

Ali Ates|17.03.22|14:34

Niks van gemerkt controle s dit weekend ,maar die peuters van tegenwoordig die kunnen echt niet rijden onder invloed van geld 💰 ze draaien gelijk door.

Komt ook door de enorme omzet wat we halen in Amsterdam in de weekend 2000euo is veel geld.

Ali Ates|17.03.22|14:41

Ik bedoel 2000euro week i

Jorg|17.03.22|20:32

ballonetje op Alie ???

Peter Walgreen|17.03.22|21:14

Daarna werd Ali badend in het zweet wakker…

87 taxi’s bekeurd bij handhavingsactie Amsterdam | TaxiPro
Politie-auto

87 taxi’s bekeurd bij handhavingsactie Amsterdam

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

De politie in Amsterdam en handhavers van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben afgelopen weekend 87 taxi’s bekeurd. Het ging om een speciale handhavingsactie vanwege het grote aantal taxi’s dat betrokken is bij verkeersongevallen.

Omdat de politie actie voert voor een betere cao werden er alleen bij excessen boetes gegeven, meldt AT5. Er werden vijf boetes uitgedeeld voor technische gebreken, twee voor onverzekerd rijden, tien voor het overtreden van de wet personenvervoer, twee voor rijden onder invloed en elf voor manipulatie van de boordcomputer.

De overige 59 boetes werden gegeven vanwege het verkeersgedrag van chauffeurs. Twee van hen zijn aangemeld voor een EMG-cursus. Dit is een verplichte cursus voor bestuurders die betrapt worden op gevaarlijk rijgedrag. De kosten hiervan bedragen zo’n 1.300 euro. Ten slotte zijn er nog twee ontheffingen voor het rijden op de busbaan ingenomen.

Eerlijkere en veiligere taximarkt

Omdat de Amsterdamse taximarkt volgens de politie de kroon spant wat betreft de betrokkenheid bij ongevallen, is deze actie daar uitgevoerd. Er zullen meer van dergelijke acties volgen. Op internet schrijft het Amsterdamse korps dat zij hopen dat ze de taximarkt hierdoor eerlijker maken voor de chauffeurs die zich wél netjes aan de regels houden, en veiliger voor iedereen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “87 taxi’s bekeurd bij handhavingsactie Amsterdam”

Ali Ates|17.03.22|14:34

Niks van gemerkt controle s dit weekend ,maar die peuters van tegenwoordig die kunnen echt niet rijden onder invloed van geld 💰 ze draaien gelijk door.

Komt ook door de enorme omzet wat we halen in Amsterdam in de weekend 2000euo is veel geld.

Ali Ates|17.03.22|14:41

Ik bedoel 2000euro week i

Jorg|17.03.22|20:32

ballonetje op Alie ???

Peter Walgreen|17.03.22|21:14

Daarna werd Ali badend in het zweet wakker…