Pixabay - vuurwerk - picjumbo_com
Taxi 046

Taxichauffeur Souhail rijdt tijdens oud en nieuw: ‘Die avond gaan we gas geven’

Vuurwerk, foto ter illustratie. Foto: Pixabay/picjumbo_com

Taxichauffeur Souhail piekert er niet over om tijdens oud en nieuw zijn taxi te laten staan. Dit in tegenstelling tot een aantal andere bedrijven in Limburg, die het besluit hebben genomen tijdens de jaarwisseling geen of minder taxiritten uit te voeren, zo meldden diverse media. Souhail, eigenaar van eenmansbedrijf Taxi 046, stapt nadat het eerste vuurwerk de lucht in is geknald in zijn auto om passagiers te vervoeren.

“Die avond gaan we gewoon gas geven”, antwoordt Souhail op de vraag of hij, net als een aantal andere bedrijven, tijdens oud en nieuw ook zijn auto langs de kant van de weg laat staan. “Ik kan het me niet permitteren om die avond niet te rijden. Dan draai ik namelijk de beste omzet van het jaar. Dat kunnen we natuurlijk niet laten liggen.”

Telefoon roodgloeiend

Souhail rijdt al een aantal jaren tijdens de jaarwisseling. Hij heeft dus de nodige ervaring. “Vanaf het moment dat het vuurwerk de lucht ingaat, staat de telefoon tot 06.00 uur ’s ochtends roodgloeiend”, weet Souhail. “Je bent de hele nacht bezig. Behalve tussen 00.00 en 00.30 uur. Dat halfuurtje zit ik niet achter het stuur, want voor dat je het weet loop je schade op. Door vuurpijlen die alle kanten opgaan of door gesneuvelde champagneglazen, bijvoorbeeld.”

Ook met gesneuvelde champagneglazen of kapotte bierflesjes, heeft Souhail al de nodige ervaring. Niet alleen tijdens oud en nieuw, maar tijdens de rest van het jaar als hij passagiers ophaalt bij uitgaansgebieden. “Schade aan de auto door kapot glas komt weleens voor, helaas. Denk daarbij aan lekke banden. Dan ben je gelijk je hele avond kwijt. Daar maak ik mij eerlijk gezegd meer zorgen over, dan over het vuurwerk. Dat zie je namelijk gewoon op straat liggen, waardoor je er omheen kan rijden. Bij glas is dat toch een ander verhaal.”

Dronken passagiers

En ook met dronken passagiers in zijn taxi, beschikt Souhail over de nodige ervaring. Toch maakt de taxichauffeur zich daar geen enkele zorgen over. “We rijden vooral in Sittard en Geleen. Dat is natuurlijk geen Amsterdam. Alle mensen die bij je in de taxi stappen, ken je grotendeels. Het zijn namelijk vrijwel altijd dezelfde mensen die besluiten een taxi te pakken. Waar je wel goed op moet letten, zijn dronken minderjarigen. Die gaan helemaal los en kennen hun grenzen vaak niet. Dan kan het weleens misgaan.”

“Gelukkig heb ik nog niet meegemaakt dat iemand in mijn auto moest overgeven”, vertelt Souhail verder. De enthousiaste taxichauffeur heeft daar verschillende trucjes voor. “Pas je rijstijl erop aan, zet de verwarming niet te hoog en blijf praten met je passagiers, zodat je weet of ze nog in orde zijn. Meestal gaat het dan wel goed.”

Al met al kijkt Souhail vooral uit naar de jaarwisseling. “Er heerst dan een feeststemming. Overal zie je vrolijke mensen om je heen. De sfeer is gewoon perfect.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeur Souhail rijdt tijdens oud en nieuw: ‘Die avond gaan we gas geven’ | TaxiPro
Pixabay - vuurwerk - picjumbo_com
Taxi 046

Taxichauffeur Souhail rijdt tijdens oud en nieuw: ‘Die avond gaan we gas geven’

Vuurwerk, foto ter illustratie. Foto: Pixabay/picjumbo_com

Taxichauffeur Souhail piekert er niet over om tijdens oud en nieuw zijn taxi te laten staan. Dit in tegenstelling tot een aantal andere bedrijven in Limburg, die het besluit hebben genomen tijdens de jaarwisseling geen of minder taxiritten uit te voeren, zo meldden diverse media. Souhail, eigenaar van eenmansbedrijf Taxi 046, stapt nadat het eerste vuurwerk de lucht in is geknald in zijn auto om passagiers te vervoeren.

“Die avond gaan we gewoon gas geven”, antwoordt Souhail op de vraag of hij, net als een aantal andere bedrijven, tijdens oud en nieuw ook zijn auto langs de kant van de weg laat staan. “Ik kan het me niet permitteren om die avond niet te rijden. Dan draai ik namelijk de beste omzet van het jaar. Dat kunnen we natuurlijk niet laten liggen.”

Telefoon roodgloeiend

Souhail rijdt al een aantal jaren tijdens de jaarwisseling. Hij heeft dus de nodige ervaring. “Vanaf het moment dat het vuurwerk de lucht ingaat, staat de telefoon tot 06.00 uur ’s ochtends roodgloeiend”, weet Souhail. “Je bent de hele nacht bezig. Behalve tussen 00.00 en 00.30 uur. Dat halfuurtje zit ik niet achter het stuur, want voor dat je het weet loop je schade op. Door vuurpijlen die alle kanten opgaan of door gesneuvelde champagneglazen, bijvoorbeeld.”

Ook met gesneuvelde champagneglazen of kapotte bierflesjes, heeft Souhail al de nodige ervaring. Niet alleen tijdens oud en nieuw, maar tijdens de rest van het jaar als hij passagiers ophaalt bij uitgaansgebieden. “Schade aan de auto door kapot glas komt weleens voor, helaas. Denk daarbij aan lekke banden. Dan ben je gelijk je hele avond kwijt. Daar maak ik mij eerlijk gezegd meer zorgen over, dan over het vuurwerk. Dat zie je namelijk gewoon op straat liggen, waardoor je er omheen kan rijden. Bij glas is dat toch een ander verhaal.”

Dronken passagiers

En ook met dronken passagiers in zijn taxi, beschikt Souhail over de nodige ervaring. Toch maakt de taxichauffeur zich daar geen enkele zorgen over. “We rijden vooral in Sittard en Geleen. Dat is natuurlijk geen Amsterdam. Alle mensen die bij je in de taxi stappen, ken je grotendeels. Het zijn namelijk vrijwel altijd dezelfde mensen die besluiten een taxi te pakken. Waar je wel goed op moet letten, zijn dronken minderjarigen. Die gaan helemaal los en kennen hun grenzen vaak niet. Dan kan het weleens misgaan.”

“Gelukkig heb ik nog niet meegemaakt dat iemand in mijn auto moest overgeven”, vertelt Souhail verder. De enthousiaste taxichauffeur heeft daar verschillende trucjes voor. “Pas je rijstijl erop aan, zet de verwarming niet te hoog en blijf praten met je passagiers, zodat je weet of ze nog in orde zijn. Meestal gaat het dan wel goed.”

Al met al kijkt Souhail vooral uit naar de jaarwisseling. “Er heerst dan een feeststemming. Overal zie je vrolijke mensen om je heen. De sfeer is gewoon perfect.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.