TX-Keur, keurmerk, taxi, TX
Controle

TX-keur intensiveert handhaving op misbruik taxikeurmerk

De TX-Keursticker.

TX-Keur intensiveert haar handhaving op het misbruiken van het TX-beeldmerk. Dat laat de stichting weten op de eigen website. Naast chauffeurs kunnen voortaan ook websites, apps en e-mails die zich schuldig maken aan illegaal gebruik van het beeldkeurmerk, fikse boetes verwachten.

“Onrechtmatige toepassing van van het TX-Keur beeldmerk blijft niet zonder consequenties”, zo waarschuwt TX-Keur. “Wanneer een onderneming niet reageert of herhaaldelijk het beeldmerk misbruikt, gaan we over tot het afdwingen van een gebruiksverbod bij de rechter. Misbruikers schrijven we altijd aan.”

Certificering

Inspectieorganisatie TÜV controleert tijdens onaangekondigde inspecties op rechtmatig gebruik van de TX-Keursticker. Bedrijven die het taxikeurmerk op een illegale manier gebruiken, kunnen rekenen op fikse boetes. “Controleer daarom altijd communicatiemiddelen altijd op juistheid”, zo roept TX-Keur op. “Weet wanneer uw certificering verloopt en plan op tijd een afspraak in bij een Inspecterende Instelling.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

TX-keur intensiveert handhaving op misbruik taxikeurmerk | TaxiPro
TX-Keur, keurmerk, taxi, TX
Controle

TX-keur intensiveert handhaving op misbruik taxikeurmerk

De TX-Keursticker. Foto: ProMedia/Bart Pals

TX-Keur intensiveert haar handhaving op het misbruiken van het TX-beeldmerk. Dat laat de stichting weten op de eigen website. Naast chauffeurs kunnen voortaan ook websites, apps en e-mails die zich schuldig maken aan illegaal gebruik van het beeldkeurmerk, fikse boetes verwachten.

“Onrechtmatige toepassing van van het TX-Keur beeldmerk blijft niet zonder consequenties”, zo waarschuwt TX-Keur. “Wanneer een onderneming niet reageert of herhaaldelijk het beeldmerk misbruikt, gaan we over tot het afdwingen van een gebruiksverbod bij de rechter. Misbruikers schrijven we altijd aan.”

Certificering

Inspectieorganisatie TÜV controleert tijdens onaangekondigde inspecties op rechtmatig gebruik van de TX-Keursticker. Bedrijven die het taxikeurmerk op een illegale manier gebruiken, kunnen rekenen op fikse boetes. “Controleer daarom altijd communicatiemiddelen altijd op juistheid”, zo roept TX-Keur op. “Weet wanneer uw certificering verloopt en plan op tijd een afspraak in bij een Inspecterende Instelling.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.