Bolt-chauffeur Arnold wint waterstoftaxi
Drivers League

Bolt-chauffeur Arnold wint waterstoftaxi

Arnold rijdt een jaar lang gratis in een waterstoftaxi. Foto: Caecilia Rasch

Taxichauffeur Arnold, die als zelfstandig chauffeur voor mobiliteitsplatform Bolt taxiritten verzorgt, mag een jaar lang gratis gebruik maken van een waterstoftaxi. Hij is namelijk de winnaar van de Drivers League, een winactie die door Bolt in het leven geroepen is waarbij taxichauffeurs voor twaalf maanden een waterstof lease-auto kunnen winnen.

De Bolt-chauffeur zegt enorm blij te zijn met zijn prijs. “Toen ik gebeld werd door Bolt, wist ik meteen: ‘ik heb de waterstof auto gewonnen’. We zijn meteen met het hele gezin uit eten gegaan. Ik heb toch heel wat tegenslagen gehad het afgelopen jaar en ik hoopte echt iets positiefs mee te maken. Toen ik dit hoorde was ik heel opgelucht en vooral heel blij dat ik gewonnen had.”

Emissievrij rijden

Arnold rijdt het komende jaar dus gratis in een Toyota Mirai. Volgens Bolt kan hij zijn Skoda Fabia minimaal een jaar lang aan de kant zetten, waardoor bijna 3.000 kilo CO2 bespaard wordt. Dat is volgens het Europese taxiplatform ook een van de belangrijkste redenen waarom de Drivers League in het leven is geroepen. ‘De actie is tot stand gekomen in samenwerking met Shell, Leaseplan en Toyota en is slechts één van de acties die Bolt neemt om emissievrij rijden te stimuleren’, aldus het mobiliteitsplatform.

Twee vliegen in één klap

Volgens Bolt sloeg het bedrijf met de Drivers League twee vliegen in één klap: chauffeurs kregen door deze competitie een impuls om over te stappen op emissievrijvervoer én werden volgens het taxiplatform extra aangemoedigd om ritten te rijden. Vanaf 2025 wil Bolt naar eigen zeggen geheel emissievrij rijden in alle grote Nederlandse steden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Bolt-chauffeur Arnold wint waterstoftaxi | TaxiPro
Bolt-chauffeur Arnold wint waterstoftaxi
Drivers League

Bolt-chauffeur Arnold wint waterstoftaxi

Arnold rijdt een jaar lang gratis in een waterstoftaxi. Foto: Caecilia Rasch

Taxichauffeur Arnold, die als zelfstandig chauffeur voor mobiliteitsplatform Bolt taxiritten verzorgt, mag een jaar lang gratis gebruik maken van een waterstoftaxi. Hij is namelijk de winnaar van de Drivers League, een winactie die door Bolt in het leven geroepen is waarbij taxichauffeurs voor twaalf maanden een waterstof lease-auto kunnen winnen.

De Bolt-chauffeur zegt enorm blij te zijn met zijn prijs. “Toen ik gebeld werd door Bolt, wist ik meteen: ‘ik heb de waterstof auto gewonnen’. We zijn meteen met het hele gezin uit eten gegaan. Ik heb toch heel wat tegenslagen gehad het afgelopen jaar en ik hoopte echt iets positiefs mee te maken. Toen ik dit hoorde was ik heel opgelucht en vooral heel blij dat ik gewonnen had.”

Emissievrij rijden

Arnold rijdt het komende jaar dus gratis in een Toyota Mirai. Volgens Bolt kan hij zijn Skoda Fabia minimaal een jaar lang aan de kant zetten, waardoor bijna 3.000 kilo CO2 bespaard wordt. Dat is volgens het Europese taxiplatform ook een van de belangrijkste redenen waarom de Drivers League in het leven is geroepen. ‘De actie is tot stand gekomen in samenwerking met Shell, Leaseplan en Toyota en is slechts één van de acties die Bolt neemt om emissievrij rijden te stimuleren’, aldus het mobiliteitsplatform.

Twee vliegen in één klap

Volgens Bolt sloeg het bedrijf met de Drivers League twee vliegen in één klap: chauffeurs kregen door deze competitie een impuls om over te stappen op emissievrijvervoer én werden volgens het taxiplatform extra aangemoedigd om ritten te rijden. Vanaf 2025 wil Bolt naar eigen zeggen geheel emissievrij rijden in alle grote Nederlandse steden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.