Pixabay - Taxi
Controle

ILT haalt zestien snorders van de weg in Eindhoven en Den Bosch

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Pexels

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft dit weekend, in samenwerking met de verkeerspolitie Oost-Brabant, in totaal zestien snorders (illegaal taxivervoer) in Eindhoven en Den Bosch van de weg gehaald. Dat meldt de verkeerspolitie op Twitter. 

“Dit weekend controleerden we in samenwerking met ILT in Eindhoven en Den Bosch op ‘zwarte taxi’s’ oftewel ‘snorders'”, zo schrijft de politie. “Hierbij hielden we zestien mannen aan in de leeftijd van 18 tot 68 jaar, die zonder vergunning carnavalsvierders tegen betaling vervoerden.”

Alle zestien zijn door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor. “Ze kunnen een boete van maximaal 4400 euro tegemoet zien, alsmede een Last Onder Dwangsom van 10.000 euro van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Die 10.000 euro moet bij herhaling betaald worden.”

Hoge boetes

ILT benadrukt dat het aanbieden en verrichten van taxivervoer zonder vergunning niet is toegestaan. “Aanbieders van personenvervoer tegen betaling met een auto, die niet in het bezit zijn van de vereiste vergunning, afgegeven door het Kiwa Register, zijn strafbaar”, zo schrijft de overheidsorganisatie op hun website. Ook het faciliteren van illegaal taxivervoer is niet toegestaan. “Aanbieders van illegale taxidiensten lopen het risico op hoge boetes. De maximale boete is 4.400 euro. Daarnaast krijgen zij een Last onder Dwangsom (LOD) opgelegd. Bij herhaling moeten zij een dwangsom van 10.000 euro per keer betalen.”

“Op last van de Officier van Justitie kan de tweede keer de auto in beslag worden genomen”, legt ILT de consequenties verder uit. “Daarnaast riskeert de snorder een strafblad. Als illegaal taxivervoer wordt geconstateerd, geeft de ILT dit door aan de Belastingdienst. Als uitkeringsfraude wordt geconstateerd, wordt dit door de gemeente (sociale recherche) bij het UWV gemeld.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

ILT haalt zestien snorders van de weg in Eindhoven en Den Bosch | TaxiPro
Pixabay - Taxi
Controle

ILT haalt zestien snorders van de weg in Eindhoven en Den Bosch

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Pexels

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft dit weekend, in samenwerking met de verkeerspolitie Oost-Brabant, in totaal zestien snorders (illegaal taxivervoer) in Eindhoven en Den Bosch van de weg gehaald. Dat meldt de verkeerspolitie op Twitter. 

“Dit weekend controleerden we in samenwerking met ILT in Eindhoven en Den Bosch op ‘zwarte taxi’s’ oftewel ‘snorders'”, zo schrijft de politie. “Hierbij hielden we zestien mannen aan in de leeftijd van 18 tot 68 jaar, die zonder vergunning carnavalsvierders tegen betaling vervoerden.”

Alle zestien zijn door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor. “Ze kunnen een boete van maximaal 4400 euro tegemoet zien, alsmede een Last Onder Dwangsom van 10.000 euro van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Die 10.000 euro moet bij herhaling betaald worden.”

Hoge boetes

ILT benadrukt dat het aanbieden en verrichten van taxivervoer zonder vergunning niet is toegestaan. “Aanbieders van personenvervoer tegen betaling met een auto, die niet in het bezit zijn van de vereiste vergunning, afgegeven door het Kiwa Register, zijn strafbaar”, zo schrijft de overheidsorganisatie op hun website. Ook het faciliteren van illegaal taxivervoer is niet toegestaan. “Aanbieders van illegale taxidiensten lopen het risico op hoge boetes. De maximale boete is 4.400 euro. Daarnaast krijgen zij een Last onder Dwangsom (LOD) opgelegd. Bij herhaling moeten zij een dwangsom van 10.000 euro per keer betalen.”

“Op last van de Officier van Justitie kan de tweede keer de auto in beslag worden genomen”, legt ILT de consequenties verder uit. “Daarnaast riskeert de snorder een strafblad. Als illegaal taxivervoer wordt geconstateerd, geeft de ILT dit door aan de Belastingdienst. Als uitkeringsfraude wordt geconstateerd, wordt dit door de gemeente (sociale recherche) bij het UWV gemeld.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.