Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar
Rechtspraak

Taxichauffeur behoudt rijbewijs na negeren rood verkeerslicht en scheppen fietser

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Een Eindhovense taxichauffeur mag zijn rijbewijs behouden, ondanks dat hij door een rood verkeerslicht reed en een fietser schepte. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch besloten. Wel heeft de chauffeur een taakstraf van 120 uur opgelegd gekregen.

Volgens het Eindhovens Dagblad (ED) reed de 34-jarige chauffeur door een stoplicht, dat al dertien seconden op rood stond. Een 86-jarige vrouw die tijdens het ongeluk op de fiets zat, belandde na de botsing op de motorkap van de auto. Zij brak daarbij haar pols, kaak en liep daarnaast ook nog een hersenschudding op.

Technisch rapport

‘Zelf bezwoer de Eindhovense taxichauffeur dat hij door groen reed’, zo schrijft het ED. Zowel het Openbaar Ministerie als de rechtbank hechtte echter veel waarde aan het technische rapport. Dat rapport wees uit dat het stoplicht al dertien seconden op rood stond. De rechtbank noemde het verhaal van de chauffeur “ongeloofwaardig”. Het OM wilde de chauffeur ook voor een half jaar zijn rijbewijs intrekken, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeur behoudt rijbewijs na negeren rood verkeerslicht en scheppen fietser | TaxiPro
Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar
Rechtspraak

Taxichauffeur behoudt rijbewijs na negeren rood verkeerslicht en scheppen fietser

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Een Eindhovense taxichauffeur mag zijn rijbewijs behouden, ondanks dat hij door een rood verkeerslicht reed en een fietser schepte. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch besloten. Wel heeft de chauffeur een taakstraf van 120 uur opgelegd gekregen.

Volgens het Eindhovens Dagblad (ED) reed de 34-jarige chauffeur door een stoplicht, dat al dertien seconden op rood stond. Een 86-jarige vrouw die tijdens het ongeluk op de fiets zat, belandde na de botsing op de motorkap van de auto. Zij brak daarbij haar pols, kaak en liep daarnaast ook nog een hersenschudding op.

Technisch rapport

‘Zelf bezwoer de Eindhovense taxichauffeur dat hij door groen reed’, zo schrijft het ED. Zowel het Openbaar Ministerie als de rechtbank hechtte echter veel waarde aan het technische rapport. Dat rapport wees uit dat het stoplicht al dertien seconden op rood stond. De rechtbank noemde het verhaal van de chauffeur “ongeloofwaardig”. Het OM wilde de chauffeur ook voor een half jaar zijn rijbewijs intrekken, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.