Belgische politieauto
Achtervolging

Man steelt taxi en ramt politieauto’s in Brussel

Brusselse politieauto. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Ajdin Kamber

Twee politieagenten in de Belgische hoofdstad Brussel zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt tijdens een achtervolging. De verdachte had een taxi gestolen en sloeg op de vlucht toen de politie hem opmerkte. 

“Twee politiewagens plaatsten zich zo om de wagen de weg te versperren, maar de bestuurder is deze blokkade gewoon voorbij gereden”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket, onderdeel van het Belgische Openbaar Ministerie tegenover VRT. “Hij heeft hierbij de twee politiewagens beschadigd.”

Tijdens de achtervolging raakten twee politieagenten gewond. “Zij konden na verzorging het ziekenhuis verlaten, maar konden drie dagen niet werken”, zo meldt het parket.

De gestolen taxi werd uiteindelijk tot stilstand gebracht op het Surlet de Choquierplein. Er zaten twee personen in het gestolen voertuig, waarvan de bijrijder wist te ontkomen. De bestuurder werd in de boeien geslagen. De 22-jarige verdachte is door de politie verhoord en door de onderzoeksrechter onder strikte voorwaarden weer vrijgelaten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.