LBVSO-voorzitter Elijah Delsink.
Oproep

LBVSO: ontzie kwetsbare kinderen bij staking vervoer

LBVSO-voorzitter Elijah Delsink. Foto: Screenshot Twitter/LBVSO

Leerlingen Belang Voortgezet Onderwijs (LBVSO) roept chauffeurs in het leerlingen- en zorgvervoer op om niet te gaan staken tijdens schoolritten of ritten naar de dagbesteding. Kwetsbare kinderen zijn de afgelopen periode al zwaar gedupeerd door het chauffeurstekort, zegt voorzitter van de belangenorganisatie Elijah Delsink op Twitter. “Onze grens is na 2,5 maand ellende wel bereikt.”

Vrijdag werd bekend dat de werknemers in het leerlingen- en zorgvervoer volgende week gaan staken om een betere cao te krijgen. De werkgevers was een ultimatum tot vrijdag 12.00 uur gegeven, maar FNV zei dat ze geen antwoord naar hun zin hebben gekregen. Vakbonden CNV en FNV willen onder meer een hoger loon en ook een betere regeling bij ziekte.

Streep trekken

Delsink zegt te begrijpen dat er een betere cao moet komen, maar roept op kwetsbare kinderen niet de dupe te laten worden. Zo wijst hij erop dat de afgelopen maanden al vele leerlingen vanwege chauffeurstekorten uren te laat of zelfs helemaal niet werden opgepikt om naar school of dagbesteding te gaan. “Hier moeten wij een streep trekken.” Het LBVSO wil dat de betrokkenen, onder meer de bonden en de werkgevers die verenigd zijn in Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), weer om tafel gaan zitten met elkaar.

Pijn

Minister Dennis Wiersma (Onderwijs) zei eerder dat het “pijn” doet dat scholieren ook kunnen worden geraakt door de staking. Maar hij ziet er ook het belang van in dat leerlingenvervoer een aantrekkelijke sector is om in te werken en dat het personeel goed betaald wordt. Hij hoopt dat de onderhandelende partijen er snel uit komen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

2 reacties op “LBVSO: ontzie kwetsbare kinderen bij staking vervoer”

John Koch|14.11.22|10:52

Wat een sensatiezucht weer….. De werknemers gaan niet staken, slecht een heel klein deel van de werknemers gaat mogelijk staken. Valt niet veel effect van te verwachten.

Karin Roest|15.11.22|10:58

Toen de leraren gingen staken toen kon het toch ook en was het toch ook geen probleem ???? nu wil een andere groep staken (taxichauffeurs ) voor precies hetzelfde als waar de leraren voor staakte en dan vinden ze dat het ineens niet kunnen want zielig voor de kinderen enz . Ja dat vind ik dus krom .

LBVSO: ontzie kwetsbare kinderen bij staking vervoer | TaxiPro
LBVSO-voorzitter Elijah Delsink.
Oproep

LBVSO: ontzie kwetsbare kinderen bij staking vervoer

LBVSO-voorzitter Elijah Delsink. Foto: Screenshot Twitter/LBVSO

Leerlingen Belang Voortgezet Onderwijs (LBVSO) roept chauffeurs in het leerlingen- en zorgvervoer op om niet te gaan staken tijdens schoolritten of ritten naar de dagbesteding. Kwetsbare kinderen zijn de afgelopen periode al zwaar gedupeerd door het chauffeurstekort, zegt voorzitter van de belangenorganisatie Elijah Delsink op Twitter. “Onze grens is na 2,5 maand ellende wel bereikt.”

Vrijdag werd bekend dat de werknemers in het leerlingen- en zorgvervoer volgende week gaan staken om een betere cao te krijgen. De werkgevers was een ultimatum tot vrijdag 12.00 uur gegeven, maar FNV zei dat ze geen antwoord naar hun zin hebben gekregen. Vakbonden CNV en FNV willen onder meer een hoger loon en ook een betere regeling bij ziekte.

Streep trekken

Delsink zegt te begrijpen dat er een betere cao moet komen, maar roept op kwetsbare kinderen niet de dupe te laten worden. Zo wijst hij erop dat de afgelopen maanden al vele leerlingen vanwege chauffeurstekorten uren te laat of zelfs helemaal niet werden opgepikt om naar school of dagbesteding te gaan. “Hier moeten wij een streep trekken.” Het LBVSO wil dat de betrokkenen, onder meer de bonden en de werkgevers die verenigd zijn in Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), weer om tafel gaan zitten met elkaar.

Pijn

Minister Dennis Wiersma (Onderwijs) zei eerder dat het “pijn” doet dat scholieren ook kunnen worden geraakt door de staking. Maar hij ziet er ook het belang van in dat leerlingenvervoer een aantrekkelijke sector is om in te werken en dat het personeel goed betaald wordt. Hij hoopt dat de onderhandelende partijen er snel uit komen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

2 reacties op “LBVSO: ontzie kwetsbare kinderen bij staking vervoer”

John Koch|14.11.22|10:52

Wat een sensatiezucht weer….. De werknemers gaan niet staken, slecht een heel klein deel van de werknemers gaat mogelijk staken. Valt niet veel effect van te verwachten.

Karin Roest|15.11.22|10:58

Toen de leraren gingen staken toen kon het toch ook en was het toch ook geen probleem ???? nu wil een andere groep staken (taxichauffeurs ) voor precies hetzelfde als waar de leraren voor staakte en dan vinden ze dat het ineens niet kunnen want zielig voor de kinderen enz . Ja dat vind ik dus krom .