Geld. Foto: iStock / darkojow

Celstraf geëist tegen taxichauffeur met 1 miljoen euro in kofferbak

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

Een taxichauffeur die eerder dit jaar werd aangehouden met 1 miljoen euro in zijn taxi, gaat als het aan het Openbaar Ministerie ligt enkele jaren de cel in. De man wordt verdacht van witwassen en ondergronds bankieren. 

De taxichauffeur liep afgelopen april tegen de lamp. Tips uit een lopend onderzoek leidden agenten naar een transactie in Amsterdam. De handeling kwam neer op grote tassen die vanuit een Mercedes werden overgeladen in een taxi. Toen de politie ingreep en de drie tassen nader inspecteerde, bleek er iets minder dan 1 miljoen euro in contant geld in te zitten.

PGP-telefoon

In de taxi was ook een PGP-telefoon aanwezig. Die letters staan voor Pretty Good Privacy. Zulke versleutelde telefoons worden vaak door criminelen gebruikt om ongehinderd met elkaar te communiceren. Het geld en de telefoon zijn in beslag genomen en de taxichauffeur wordt verdacht van witwassen en ondergronds bankieren. Dat kan hem mogelijk op een celstraf van 38 maanden komen te staan, want dat is de eis van het Openbaar Ministerie. Van die drie jaar en twee maanden zijn er tien voorwaardelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Celstraf geëist tegen taxichauffeur met 1 miljoen euro in kofferbak”

Holland Taxi Peter Walgreen|11.10.20|04:11

Misschien moest er vooraf betaald worden voor een hele lange rit, haha.

The Sisters|21.10.20|00:10

Je lacht om je eigen domme grap! @Holland taxi Peter Walgreen

Celstraf geëist tegen taxichauffeur met 1 miljoen euro in kofferbak | TaxiPro
Geld. Foto: iStock / darkojow

Celstraf geëist tegen taxichauffeur met 1 miljoen euro in kofferbak

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

Een taxichauffeur die eerder dit jaar werd aangehouden met 1 miljoen euro in zijn taxi, gaat als het aan het Openbaar Ministerie ligt enkele jaren de cel in. De man wordt verdacht van witwassen en ondergronds bankieren. 

De taxichauffeur liep afgelopen april tegen de lamp. Tips uit een lopend onderzoek leidden agenten naar een transactie in Amsterdam. De handeling kwam neer op grote tassen die vanuit een Mercedes werden overgeladen in een taxi. Toen de politie ingreep en de drie tassen nader inspecteerde, bleek er iets minder dan 1 miljoen euro in contant geld in te zitten.

PGP-telefoon

In de taxi was ook een PGP-telefoon aanwezig. Die letters staan voor Pretty Good Privacy. Zulke versleutelde telefoons worden vaak door criminelen gebruikt om ongehinderd met elkaar te communiceren. Het geld en de telefoon zijn in beslag genomen en de taxichauffeur wordt verdacht van witwassen en ondergronds bankieren. Dat kan hem mogelijk op een celstraf van 38 maanden komen te staan, want dat is de eis van het Openbaar Ministerie. Van die drie jaar en twee maanden zijn er tien voorwaardelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Celstraf geëist tegen taxichauffeur met 1 miljoen euro in kofferbak”

Holland Taxi Peter Walgreen|11.10.20|04:11

Misschien moest er vooraf betaald worden voor een hele lange rit, haha.

The Sisters|21.10.20|00:10

Je lacht om je eigen domme grap! @Holland taxi Peter Walgreen