Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

OM eist 18 jaar en TBS voor doodsteken taxichauffeur

Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep achttien jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist voor de doodslag op en beroving van een taxichauffeur. Deze straf is al aan de verdachte opgelegd, maar hij is daartegen in hoger beroep gegaan.Volgens het OM staat buiten kijf dat de man van 48 uit Geleen in mei 2017 een 24-jarige taxichauffeur met twaalf messteken om het leven bracht. Daarna zou hij hem hebben beroofd van zijn taxi, portemonnees en telefoon. Hij ging er met de taxi vandoor en gooide het mes dat bij de moord zou zijn gebruikt na enige tijd weg. De taxi werd uiteindelijk, verlaten en onder het bloed, aangetroffen aan de A12 bij Zevenhuizen in Zuid-Holland. Niet veel later werd de verdachte in die omgeving aangehouden.

Het OM betoogt dat de man doelbewust een taxichauffeur op het oog had en dat hij met de beroving snel geld wilde verdienen. In eerste instantie had het OM vijftien jaar en TBS met dwangverpleging geëist, maar de rechter legde zelfs vijftien jaar en TBS op. Daarmee is de verdachte het dus niet eens, maar in hoger beroep eist het OM nu dus een hogere straf dan in de eerste rechtszaak.

Geen moord maar doodslag

De aanklager in het hoger beroep, de advocaat-generaal, is net als de officier van justitie in de eerste rechtszaak van mening dat er geen sprake is van moord. Er was weliswaar het plan om de taxichauffeur te beroven, maar er was geen voorbedachte rade om hem te doden. Wel is er sprake van gekwalificeerde doodslag, stellen de aanklagers. Dat vergrijp is dermate zwaar dat zij de verdachte niet zonder behandeling in de maatschappij willen zien terugkeren. De uitspraak is op 9 december.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

OM eist 18 jaar en TBS voor doodsteken taxichauffeur | TaxiPro
Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

OM eist 18 jaar en TBS voor doodsteken taxichauffeur

Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep achttien jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist voor de doodslag op en beroving van een taxichauffeur. Deze straf is al aan de verdachte opgelegd, maar hij is daartegen in hoger beroep gegaan.Volgens het OM staat buiten kijf dat de man van 48 uit Geleen in mei 2017 een 24-jarige taxichauffeur met twaalf messteken om het leven bracht. Daarna zou hij hem hebben beroofd van zijn taxi, portemonnees en telefoon. Hij ging er met de taxi vandoor en gooide het mes dat bij de moord zou zijn gebruikt na enige tijd weg. De taxi werd uiteindelijk, verlaten en onder het bloed, aangetroffen aan de A12 bij Zevenhuizen in Zuid-Holland. Niet veel later werd de verdachte in die omgeving aangehouden.

Het OM betoogt dat de man doelbewust een taxichauffeur op het oog had en dat hij met de beroving snel geld wilde verdienen. In eerste instantie had het OM vijftien jaar en TBS met dwangverpleging geëist, maar de rechter legde zelfs vijftien jaar en TBS op. Daarmee is de verdachte het dus niet eens, maar in hoger beroep eist het OM nu dus een hogere straf dan in de eerste rechtszaak.

Geen moord maar doodslag

De aanklager in het hoger beroep, de advocaat-generaal, is net als de officier van justitie in de eerste rechtszaak van mening dat er geen sprake is van moord. Er was weliswaar het plan om de taxichauffeur te beroven, maar er was geen voorbedachte rade om hem te doden. Wel is er sprake van gekwalificeerde doodslag, stellen de aanklagers. Dat vergrijp is dermate zwaar dat zij de verdachte niet zonder behandeling in de maatschappij willen zien terugkeren. De uitspraak is op 9 december.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.