Bolt

Bolt start in Utrecht en denkt aan e-steps

Foto: Bolt

Bolt is precies één jaar actief in Nederland. Dit wordt gevierd met de introductie van het taxiplatform in Utrecht. Hiermee is Bolt in de hele Randstad actief. De volgende stap die het bedrijf wil zetten is het aanbieden van e-steps in Nederland, om de leefbaarheid en bereikbaarheid van steden te bevorderen. 

Bolt werd een jaar geleden gelanceerd in Amsterdam en Haarlem en is in korte tijd uitgebreid naar onder andere ’t Gooi, Den Haag en Rotterdam. In Utrecht zal Bolt in eerste instantie gecentreerd lanceren in de stad en wil het zich, net als in voorgaande steden, eerst focussen op het opbouwen van de lokale aanwezigheid voordat er wordt uitgebreid naar de buitengebieden.

Ondanks de snelle expansie van het bedrijf in Nederland, stelt Country Manager Lars Speekenbrink dat Bolt zich niet hoofdzakelijk op snel uitbreiden richt. “Ik vind het belangrijk om voor kwaliteit te gaan. Onze focus ligt voorlopig op het creëren van de beste service in de Randstad en het vergroten van onze aanwezigheid in de grote steden. We zijn hier voor de lange termijn en hebben de ambitie om aan de behoeften van klanten buiten steden te voldoen. Maar allemaal te zijner tijd.”

Bolt zou uiteindelijk 80 procent van Nederland willen bedienen met zijn diensten. Dit willen ze niet alleen doen met taxi’s, maar ook met e-steps. Het plan voor de steps is te vergelijken met de deelscooters van bijvoorbeeld Felyx. “In steden willen we, afhankelijk van de grootte van de stad en de mogelijkheden, een paar honderd steps neerzetten. Deze kunnen voor kleine ritten tot bijvoorbeeld drie kilometer gebruikt worden.”

Overstappen op de e-steps

Vanaf 2022 wil het bedrijf deze dienst lanceren, en zo inwoners een extra alternatief voor duurzaam vervoer bieden. Bolt heeft eind vorig jaar al tests uitgevoerd met de steps in Estland, Zweden en Portugal. Welmoed Neijmeijer, Hoofd Beleid Micromobiliteit en Benelux bij Bolt, vertelt dat gebruikers van de taxidienst werden gestimuleerd om voor korte ritten een e-step te gebruiken in plaats van een taxi. Het resultaat is dat ruim 12 procent van de regelmatige taxi-gebruikers na een taxirit is overgestapt op de e-step.

In Nederland worden ook veel kansen voor e-steps gezien vanwege de rijke fietstraditie die ons land kent.  Momenteel is het hier echter nog niet toegestaan om met zulke steps de weg op te gaan. “Bolt heeft daarom het voortouw genomen om een ‘coalitie’ van e-step aanbieders op te zetten om te zorgen dat de wetgeving zo snel mogelijk van kracht gaat en Nederlanders gebruik kunnen maken van deze manier van vervoer.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Bolt start in Utrecht en denkt aan e-steps”

Jorg|02.07.21|23:21

Bolt denk vooral aan geld verdienen en verhoogd de provisie voor de chauffeurs van 15 naar 20%

Bolt start in Utrecht en denkt aan e-steps | TaxiPro
Bolt

Bolt start in Utrecht en denkt aan e-steps

Foto: Bolt

Bolt is precies één jaar actief in Nederland. Dit wordt gevierd met de introductie van het taxiplatform in Utrecht. Hiermee is Bolt in de hele Randstad actief. De volgende stap die het bedrijf wil zetten is het aanbieden van e-steps in Nederland, om de leefbaarheid en bereikbaarheid van steden te bevorderen. 

Bolt werd een jaar geleden gelanceerd in Amsterdam en Haarlem en is in korte tijd uitgebreid naar onder andere ’t Gooi, Den Haag en Rotterdam. In Utrecht zal Bolt in eerste instantie gecentreerd lanceren in de stad en wil het zich, net als in voorgaande steden, eerst focussen op het opbouwen van de lokale aanwezigheid voordat er wordt uitgebreid naar de buitengebieden.

Ondanks de snelle expansie van het bedrijf in Nederland, stelt Country Manager Lars Speekenbrink dat Bolt zich niet hoofdzakelijk op snel uitbreiden richt. “Ik vind het belangrijk om voor kwaliteit te gaan. Onze focus ligt voorlopig op het creëren van de beste service in de Randstad en het vergroten van onze aanwezigheid in de grote steden. We zijn hier voor de lange termijn en hebben de ambitie om aan de behoeften van klanten buiten steden te voldoen. Maar allemaal te zijner tijd.”

Bolt zou uiteindelijk 80 procent van Nederland willen bedienen met zijn diensten. Dit willen ze niet alleen doen met taxi’s, maar ook met e-steps. Het plan voor de steps is te vergelijken met de deelscooters van bijvoorbeeld Felyx. “In steden willen we, afhankelijk van de grootte van de stad en de mogelijkheden, een paar honderd steps neerzetten. Deze kunnen voor kleine ritten tot bijvoorbeeld drie kilometer gebruikt worden.”

Overstappen op de e-steps

Vanaf 2022 wil het bedrijf deze dienst lanceren, en zo inwoners een extra alternatief voor duurzaam vervoer bieden. Bolt heeft eind vorig jaar al tests uitgevoerd met de steps in Estland, Zweden en Portugal. Welmoed Neijmeijer, Hoofd Beleid Micromobiliteit en Benelux bij Bolt, vertelt dat gebruikers van de taxidienst werden gestimuleerd om voor korte ritten een e-step te gebruiken in plaats van een taxi. Het resultaat is dat ruim 12 procent van de regelmatige taxi-gebruikers na een taxirit is overgestapt op de e-step.

In Nederland worden ook veel kansen voor e-steps gezien vanwege de rijke fietstraditie die ons land kent.  Momenteel is het hier echter nog niet toegestaan om met zulke steps de weg op te gaan. “Bolt heeft daarom het voortouw genomen om een ‘coalitie’ van e-step aanbieders op te zetten om te zorgen dat de wetgeving zo snel mogelijk van kracht gaat en Nederlanders gebruik kunnen maken van deze manier van vervoer.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Bolt start in Utrecht en denkt aan e-steps”

Jorg|02.07.21|23:21

Bolt denk vooral aan geld verdienen en verhoogd de provisie voor de chauffeurs van 15 naar 20%