Black cab
Duurzaamheid

Ruim de helft van Londense black cabs is zero-emissie

De iconische Londonse 'black cab'. Foto: Shutterstock/Kamira

Meer dan de helft van alle zwarte taxi’s, de iconische black cabs, die in Londen rondrijden is momenteel zero-emissie. Door de introductie van de elektrische TX-taxi van LEVC is sinds 2018 wereldwijd zo’n 200.000 ton aan CO2-uitstoot bespaard, zo claimt de Britse autofabrikant.

De stad Londen speelt hierbij een grote rol. Ruim 7.350 van de in totaal 14.700 zwarte taxi’s is overgestapt op de elektrische TX-taxi. De algehele impact van deze taxivloot op het milieu neemt daardoor in rap tempo af. “Wereldwijd hebben we ervoor gezorgd dat 200.000 ton aan CO2 niet in de atmosfeer terecht is gekomen”, zegt LEVC-directeur Alex Nan daarover. “Londen loopt hierbij voorop. We willen de beroemde zwarte taxichauffeurs die daar rijden bedanken. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld bij deze prestatie.”

Gezondheidscrisis

Ook Helen Chapman, directeur van Transport for London’s Director of Licensing and Regulation, spreekt lovende woorden over de Londense taxichauffeurs. “We zijn er trots op dat zoveel chauffeurs onze lucht zuiveren en ons helpen bij het aanpakken van de gezondheidscrisis door emissievrij te rijden. Door meer elektrische voertuigen naar Londen te brengen blijven we de uitstoot van schadelijke stoffen verlagen, waardoor de impact van het wegvervoer op ons milieu vermindert.”

Het creëren van meer oplaadpunten in de Engelse hoofdstad is volgens Chapman noodzakelijk om de taxivloot verder te verduurzamen. Alex Nan is dat met haar eens en spreekt de ambitie uit de Londense taxivloot verder te verduurzamen. “Samen met beleidsmakers proberen we door te bouwen aan een groener en toegankelijker transportnetwerk dat voor iedereen geschikt is.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Ruim de helft van Londense black cabs is zero-emissie | TaxiPro
Black cab
Duurzaamheid

Ruim de helft van Londense black cabs is zero-emissie

De iconische Londonse 'black cab'. Foto: Shutterstock/Kamira

Meer dan de helft van alle zwarte taxi’s, de iconische black cabs, die in Londen rondrijden is momenteel zero-emissie. Door de introductie van de elektrische TX-taxi van LEVC is sinds 2018 wereldwijd zo’n 200.000 ton aan CO2-uitstoot bespaard, zo claimt de Britse autofabrikant.

De stad Londen speelt hierbij een grote rol. Ruim 7.350 van de in totaal 14.700 zwarte taxi’s is overgestapt op de elektrische TX-taxi. De algehele impact van deze taxivloot op het milieu neemt daardoor in rap tempo af. “Wereldwijd hebben we ervoor gezorgd dat 200.000 ton aan CO2 niet in de atmosfeer terecht is gekomen”, zegt LEVC-directeur Alex Nan daarover. “Londen loopt hierbij voorop. We willen de beroemde zwarte taxichauffeurs die daar rijden bedanken. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld bij deze prestatie.”

Gezondheidscrisis

Ook Helen Chapman, directeur van Transport for London’s Director of Licensing and Regulation, spreekt lovende woorden over de Londense taxichauffeurs. “We zijn er trots op dat zoveel chauffeurs onze lucht zuiveren en ons helpen bij het aanpakken van de gezondheidscrisis door emissievrij te rijden. Door meer elektrische voertuigen naar Londen te brengen blijven we de uitstoot van schadelijke stoffen verlagen, waardoor de impact van het wegvervoer op ons milieu vermindert.”

Het creëren van meer oplaadpunten in de Engelse hoofdstad is volgens Chapman noodzakelijk om de taxivloot verder te verduurzamen. Alex Nan is dat met haar eens en spreekt de ambitie uit de Londense taxivloot verder te verduurzamen. “Samen met beleidsmakers proberen we door te bouwen aan een groener en toegankelijker transportnetwerk dat voor iedereen geschikt is.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.