Pixabay - Geld
SFM

NEA-index voor 2024 bedraagt 4 procent

Geldbiljetten. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/martaposemuckel

Panteia heeft berekend dat de NEA-index voor het zorg- en taxivervoer in 2024 op 4 procent uitkomt. Dat maakt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) vandaag bekend. De twee belangrijkste ontwikkelingen die meewegen zijn de stijging van de cao-lonen (met 4 procent) per 1 januari 2024 en de verwachte stijging van de brandstofkosten, waardoor de kostenontwikkeling voor 2024 in totaal op 5,3 procent uitkomt.

“Over dit jaar wordt een correctie van -1,3 procent doorgevoerd mede als gevolg van lagere brandstofkosten, waardoor de NEA-index voor 2024 op 4,0 procent uitkomt”, zo schrijft SFM.

Kostenontwikkeling

De kostenontwikkelingen zijn gebaseerd op vaststaande feiten, zoals de cao Zorgvervoer en Taxi en prognoses van het Centraal Planbureau. Bij de berekening van de kostenontwikkeling is geen rekening gehouden met kostenstijgingen als gevolg van toename van de congestie. Toekomstige kostenontwikkelingen die nog onzeker zijn, zijn eveneens niet bij de ramingen betrokken.

In opdracht van Sociaal Fonds Mobiliteit heeft Panteia een overzicht gemaakt van de laatste gemiddelde kostenontwikkelingen voor het taxivervoer. De kostenontwikkelingen per taxibedrijf kunnen dus anders uitpakken. Het complete rapport kunt u online bekijken.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

NEA-index voor 2024 bedraagt 4 procent | TaxiPro
Pixabay - Geld
SFM

NEA-index voor 2024 bedraagt 4 procent

Geldbiljetten. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/martaposemuckel

Panteia heeft berekend dat de NEA-index voor het zorg- en taxivervoer in 2024 op 4 procent uitkomt. Dat maakt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) vandaag bekend. De twee belangrijkste ontwikkelingen die meewegen zijn de stijging van de cao-lonen (met 4 procent) per 1 januari 2024 en de verwachte stijging van de brandstofkosten, waardoor de kostenontwikkeling voor 2024 in totaal op 5,3 procent uitkomt.

“Over dit jaar wordt een correctie van -1,3 procent doorgevoerd mede als gevolg van lagere brandstofkosten, waardoor de NEA-index voor 2024 op 4,0 procent uitkomt”, zo schrijft SFM.

Kostenontwikkeling

De kostenontwikkelingen zijn gebaseerd op vaststaande feiten, zoals de cao Zorgvervoer en Taxi en prognoses van het Centraal Planbureau. Bij de berekening van de kostenontwikkeling is geen rekening gehouden met kostenstijgingen als gevolg van toename van de congestie. Toekomstige kostenontwikkelingen die nog onzeker zijn, zijn eveneens niet bij de ramingen betrokken.

In opdracht van Sociaal Fonds Mobiliteit heeft Panteia een overzicht gemaakt van de laatste gemiddelde kostenontwikkelingen voor het taxivervoer. De kostenontwikkelingen per taxibedrijf kunnen dus anders uitpakken. Het complete rapport kunt u online bekijken.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.