Geld. Foto: iStock / darkojow
SFM

Nieuwe NEA-index 3,4 procent vanwege foutieve berekening

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

De NEA-index voor 2024 ligt niet op 4 procent, maar op 3,4 procent. Dat meldt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) in een persverklaring. Volgens SFM is er sprake van een foutieve berekening, waardoor de index neerwaarts moet worden bijgesteld. 

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat de NEA-index voor volgend jaar op 4 procent uitkomt. Dit blijkt echter niet te kloppen. Vandaag meldt SFM namelijk dat de index voor 2024 lager ligt, namelijk op 3,4 procent. “Helaas is gebleken dat Panteia (onderzoeksbureau red.) abusievelijk een onjuiste doorrekening van de nieuwe kostenaandelen heeft uitgevoerd, met als resultaat dat de NEA-index 0,6 procent neerwaarts dient te worden bijgesteld naar 3,4 procent”, aldus SFM.

Sociaal Fonds Mobiliteit verontschuldigt zich daarbij voor de ontstane situatie. “Wij bieden onze excuses aan voor het ontstane ongemak en hechten groot belang aan een juiste NEA-index. Vanzelfsprekend zullen maatregelen genomen worden om te voorkomen dat dergelijke berekeningen nogmaals kunnen plaatsvinden”, zo besluit SFM.

Het complete rapport is hier te bekijken.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nieuwe NEA-index 3,4 procent vanwege foutieve berekening | TaxiPro
Geld. Foto: iStock / darkojow
SFM

Nieuwe NEA-index 3,4 procent vanwege foutieve berekening

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

De NEA-index voor 2024 ligt niet op 4 procent, maar op 3,4 procent. Dat meldt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) in een persverklaring. Volgens SFM is er sprake van een foutieve berekening, waardoor de index neerwaarts moet worden bijgesteld. 

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat de NEA-index voor volgend jaar op 4 procent uitkomt. Dit blijkt echter niet te kloppen. Vandaag meldt SFM namelijk dat de index voor 2024 lager ligt, namelijk op 3,4 procent. “Helaas is gebleken dat Panteia (onderzoeksbureau red.) abusievelijk een onjuiste doorrekening van de nieuwe kostenaandelen heeft uitgevoerd, met als resultaat dat de NEA-index 0,6 procent neerwaarts dient te worden bijgesteld naar 3,4 procent”, aldus SFM.

Sociaal Fonds Mobiliteit verontschuldigt zich daarbij voor de ontstane situatie. “Wij bieden onze excuses aan voor het ontstane ongemak en hechten groot belang aan een juiste NEA-index. Vanzelfsprekend zullen maatregelen genomen worden om te voorkomen dat dergelijke berekeningen nogmaals kunnen plaatsvinden”, zo besluit SFM.

Het complete rapport is hier te bekijken.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.