Daklicht
December

Week lang gratis taxi voor jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/frank_peters

Veel jongeren vertrekken uit Zeeuws-Vlaanderen. De provincie Zeeland wil dat tegengaan en biedt jongeren tussen de 13 en 27 jaar oud in de maand december een gratis taxirit aan. In ruil daarover moeten deze jongeren ideeën bedenken voor het verbeteren van hun leefomgeving. 

“We willen ons laten inspireren om samen met jongeren drie concrete ideeën uit te werken die bijdragen aan de leefbaarheid”, zo legt de gemeente Terneuzen het idee uit. De enkele ritten van maximaal 60 kilometer vinden tussen 9 t/m 16 december plaats. Jongeren die aan deze actie willen deelnemen, kunnen zich tot 29 november aanmelden bij Taxi Joplr.

Rijdende brainstormsessie

Volgens Fier van den Berge van ontwerpbureau de Reuringsdienst, een van de bedenkers van het idee, is deze rijdende brainstormsessie in het leven geroepen om jongeren zoveel mogelijk in Zeeland te houden. “Het gaat erom elkaar te inspireren, zodat we iets kunnen ontwerpen dat bijdraagt aan de leefomgeving”, vertelt hij tegen Omroep Zeeland. De mogelijkheden, zo stelt Van den Berge, zijn grenzenloos. “Het kan wat ons betreft niet wild genoeg.”

Daarnaast wil Van den Berge met deze actie zoveel mogelijk jongeren aansporen om in de taxi te stappen. Zij mogen zelf beslissen waar ze naartoe worden gebracht. “Lekker naar het strand of lekker ergens gaan stappen. Ze mogen doen wat ze willen.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Week lang gratis taxi voor jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen | TaxiPro
Daklicht
December

Week lang gratis taxi voor jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/frank_peters

Veel jongeren vertrekken uit Zeeuws-Vlaanderen. De provincie Zeeland wil dat tegengaan en biedt jongeren tussen de 13 en 27 jaar oud in de maand december een gratis taxirit aan. In ruil daarover moeten deze jongeren ideeën bedenken voor het verbeteren van hun leefomgeving. 

“We willen ons laten inspireren om samen met jongeren drie concrete ideeën uit te werken die bijdragen aan de leefbaarheid”, zo legt de gemeente Terneuzen het idee uit. De enkele ritten van maximaal 60 kilometer vinden tussen 9 t/m 16 december plaats. Jongeren die aan deze actie willen deelnemen, kunnen zich tot 29 november aanmelden bij Taxi Joplr.

Rijdende brainstormsessie

Volgens Fier van den Berge van ontwerpbureau de Reuringsdienst, een van de bedenkers van het idee, is deze rijdende brainstormsessie in het leven geroepen om jongeren zoveel mogelijk in Zeeland te houden. “Het gaat erom elkaar te inspireren, zodat we iets kunnen ontwerpen dat bijdraagt aan de leefomgeving”, vertelt hij tegen Omroep Zeeland. De mogelijkheden, zo stelt Van den Berge, zijn grenzenloos. “Het kan wat ons betreft niet wild genoeg.”

Daarnaast wil Van den Berge met deze actie zoveel mogelijk jongeren aansporen om in de taxi te stappen. Zij mogen zelf beslissen waar ze naartoe worden gebracht. “Lekker naar het strand of lekker ergens gaan stappen. Ze mogen doen wat ze willen.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.