Taxibus van Trevvel.
cao Zorgvervoer en Taxi

Trevvel: ‘Staat onze medewerkers vrij zich aan te sluiten bij acties’

Trevvel is in Rotterdam onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het Wmo- en leerlingenvervoer. Foto: ProMedia/Sander van Vliet

Aanstaande vrijdag leggen een aantal chauffeurs die werkzaam zijn in het leerlingen- en zorgvervoer hun werk neer. Dat hebben vakbonden FNV en CNV Vakmensen deze week bekendgemaakt. De chauffeurs gaan staken omdat ze een betere cao willen. Volgens Trevvel heeft iedereen het recht actie te voeren voor goede arbeidsvoorwaarden.

Vervoersbedrijf Trevvel, dat in Rotterdam verantwoordelijk is voor onder meer het Wmo- en leerlingenvervoer, zegt dat alle werknemers het recht hebben om deel te nemen aan eventuele acties. “Trevvel onderschrijft dat iedereen recht heeft op goede arbeidsvoorwaarden en daarvoor in actie mag komen”, zo schrijft directeur Arno van Haasterecht op de website van het Rotterdamse vervoersbedrijf. “Voor iedereen is het leven duurder geworden, ook voor de medewerkers van Trevvel.”

Hinder

“Het staat onze medewerkers daarom vrij zich aan te sluiten bij een actie of staking”, vervolgt Van Haasterecht zijn verhaal. Tegelijkertijd benadrukt hij wel dat als medewerkers besluiten te staken, dat voor hinder zou kunnen zorgen in de dienstverlening. “Helaas kunnen wij niet uitsluiten dat klanten eerder hinder van een actie of staking ondervinden dan dat wij hen kunnen informeren.”

Trevvel hoopt daarom dat grote acties zullen uitblijven, omdat deze een vervelende impact op de klanten kunnen hebben. Het Rotterdamse vervoersbedrijf benadrukt dan ook dat, hoewel medewerkers het recht hebben om deel te nemen aan acties, dit niet te zien als een oproep om daar ook daadwerkelijk aan deel te nemen.

Communicatie

Mochten de stakingen op een bepaald moment ook Trevvel raken, dan is volgens Van Haasterecht een goede communicatie daarover enorm belangrijk. Daarom zal Trevvel haar klanten voortdurend op de hoogte proberen te houden. “Wanneer er acties of stakingen zijn, dan zetten wij dit direct op onze website. Wij vragen klanten onze website goed in de gaten te houden en niet naar Trevvel te bellen. Het is Trevvel wettelijk niet toegestaan een vervangende chauffeur in te zetten wanneer een chauffeur staakt. Bij staking van een chauffeur is er dus geen vervoer. Wij verwijzen reizigers dan naar alternatief vervoer, zoals het openbaar vervoer of iemand uit het eigen netwerk.”

Weinig invloed

Tot slot hoopt de Trevvel-directeur dat er snel een akkoord wordt bereikt over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. “Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is de werkgeversorganisatie die voor heel Nederland de cao-onderhandelingen voert. Trevvel heeft hier weinig invloed op. Wij hopen dat vakbonden en KNV snel tot een akkoord komen en dat de overlast voor onze klanten zo veel mogelijk beperkt blijft”, zo besluit Van Haasterecht.

Niet in de kou

Trevvel zegt er zelf alles aan te doen om hun medewerkers tegemoet te komen in de stijgende kosten. Zo vielen begin oktober de onderste vijf treden van de loonschaal voor chauffeurs weg. “Dit betekent dat het uurloon voor veel medewerkers direct omhoog ging”, aldus Trevvel. Ook keert Trevvel haar medewerkers een energietoeslag uit voor de maanden oktober tot met december 2022 van maximaal 300 euro netto. “Wij laten onze werknemers niet in de kou staan deze winter”, zei Van Haasterecht daar destijds tegenover TaxiPro over.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Trevvel: ‘Staat onze medewerkers vrij zich aan te sluiten bij acties’”

J. Koch|16.11.22|16:24

Kijk, en dit is dus hetzelfde bedrijf dat medewerkers al eerder 300 netto heeft gegeven en chauffeurs minimaal in loonschaal 6 zet. Mocht ik ooit weggaan / wegmoeten bij mijn huidige werkgever (Noot) dan weet ik wel weer waar ik ga solliciteren :)

Trevvel: ‘Staat onze medewerkers vrij zich aan te sluiten bij acties’ | TaxiPro
Taxibus van Trevvel.
cao Zorgvervoer en Taxi

Trevvel: ‘Staat onze medewerkers vrij zich aan te sluiten bij acties’

Trevvel is in Rotterdam onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het Wmo- en leerlingenvervoer. Foto: ProMedia/Sander van Vliet

Aanstaande vrijdag leggen een aantal chauffeurs die werkzaam zijn in het leerlingen- en zorgvervoer hun werk neer. Dat hebben vakbonden FNV en CNV Vakmensen deze week bekendgemaakt. De chauffeurs gaan staken omdat ze een betere cao willen. Volgens Trevvel heeft iedereen het recht actie te voeren voor goede arbeidsvoorwaarden.

Vervoersbedrijf Trevvel, dat in Rotterdam verantwoordelijk is voor onder meer het Wmo- en leerlingenvervoer, zegt dat alle werknemers het recht hebben om deel te nemen aan eventuele acties. “Trevvel onderschrijft dat iedereen recht heeft op goede arbeidsvoorwaarden en daarvoor in actie mag komen”, zo schrijft directeur Arno van Haasterecht op de website van het Rotterdamse vervoersbedrijf. “Voor iedereen is het leven duurder geworden, ook voor de medewerkers van Trevvel.”

Hinder

“Het staat onze medewerkers daarom vrij zich aan te sluiten bij een actie of staking”, vervolgt Van Haasterecht zijn verhaal. Tegelijkertijd benadrukt hij wel dat als medewerkers besluiten te staken, dat voor hinder zou kunnen zorgen in de dienstverlening. “Helaas kunnen wij niet uitsluiten dat klanten eerder hinder van een actie of staking ondervinden dan dat wij hen kunnen informeren.”

Trevvel hoopt daarom dat grote acties zullen uitblijven, omdat deze een vervelende impact op de klanten kunnen hebben. Het Rotterdamse vervoersbedrijf benadrukt dan ook dat, hoewel medewerkers het recht hebben om deel te nemen aan acties, dit niet te zien als een oproep om daar ook daadwerkelijk aan deel te nemen.

Communicatie

Mochten de stakingen op een bepaald moment ook Trevvel raken, dan is volgens Van Haasterecht een goede communicatie daarover enorm belangrijk. Daarom zal Trevvel haar klanten voortdurend op de hoogte proberen te houden. “Wanneer er acties of stakingen zijn, dan zetten wij dit direct op onze website. Wij vragen klanten onze website goed in de gaten te houden en niet naar Trevvel te bellen. Het is Trevvel wettelijk niet toegestaan een vervangende chauffeur in te zetten wanneer een chauffeur staakt. Bij staking van een chauffeur is er dus geen vervoer. Wij verwijzen reizigers dan naar alternatief vervoer, zoals het openbaar vervoer of iemand uit het eigen netwerk.”

Weinig invloed

Tot slot hoopt de Trevvel-directeur dat er snel een akkoord wordt bereikt over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. “Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is de werkgeversorganisatie die voor heel Nederland de cao-onderhandelingen voert. Trevvel heeft hier weinig invloed op. Wij hopen dat vakbonden en KNV snel tot een akkoord komen en dat de overlast voor onze klanten zo veel mogelijk beperkt blijft”, zo besluit Van Haasterecht.

Niet in de kou

Trevvel zegt er zelf alles aan te doen om hun medewerkers tegemoet te komen in de stijgende kosten. Zo vielen begin oktober de onderste vijf treden van de loonschaal voor chauffeurs weg. “Dit betekent dat het uurloon voor veel medewerkers direct omhoog ging”, aldus Trevvel. Ook keert Trevvel haar medewerkers een energietoeslag uit voor de maanden oktober tot met december 2022 van maximaal 300 euro netto. “Wij laten onze werknemers niet in de kou staan deze winter”, zei Van Haasterecht daar destijds tegenover TaxiPro over.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Trevvel: ‘Staat onze medewerkers vrij zich aan te sluiten bij acties’”

J. Koch|16.11.22|16:24

Kijk, en dit is dus hetzelfde bedrijf dat medewerkers al eerder 300 netto heeft gegeven en chauffeurs minimaal in loonschaal 6 zet. Mocht ik ooit weggaan / wegmoeten bij mijn huidige werkgever (Noot) dan weet ik wel weer waar ik ga solliciteren :)