Herengracht Amsterdam
Politie zoekt getuigen

Fietstaxi in Herengracht gevallen, bestuurder in levensgevaar

Herengracht Amsterdam. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Ramon van Flymen

De 30-jarige bestuurder van een fietstaxi die afgelopen zondag in de Herengracht is gevallen, verkeert in levensgevaar. Volgens de politie heeft het slachtoffer langere tijd in het water gelegen, alvorens hij uit het water werd gered.

Rond 05.10 uur werden de hulpdiensten door een omstander ingeschakeld die in het water een voertuig zag liggen waarvan de lampen nog aan stonden, zo meldt de politie. Duikers van de gealarmeerde brandweer doken het water in en troffen naast een fietstaxi ook een bewusteloze man aan. Het slachtoffer werd vervolgens op de kant gehesen en door het ambulancepersoneel gereanimeerd, waarna hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Politie zoekt getuigen

Hoe de bestuurder in het water terechtgekomen is, is nog onduidelijk. De politie doet daar onderzoek naar. Daarvoor zijn ze op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. De fietstaxi is wit van kleur, heeft een rood dak en heeft opvallend veel stickers. De bestuurder droeg een felgele reflecterende jas.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Fietstaxi in Herengracht gevallen, bestuurder in levensgevaar | TaxiPro
Herengracht Amsterdam
Politie zoekt getuigen

Fietstaxi in Herengracht gevallen, bestuurder in levensgevaar

Herengracht Amsterdam. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Ramon van Flymen

De 30-jarige bestuurder van een fietstaxi die afgelopen zondag in de Herengracht is gevallen, verkeert in levensgevaar. Volgens de politie heeft het slachtoffer langere tijd in het water gelegen, alvorens hij uit het water werd gered.

Rond 05.10 uur werden de hulpdiensten door een omstander ingeschakeld die in het water een voertuig zag liggen waarvan de lampen nog aan stonden, zo meldt de politie. Duikers van de gealarmeerde brandweer doken het water in en troffen naast een fietstaxi ook een bewusteloze man aan. Het slachtoffer werd vervolgens op de kant gehesen en door het ambulancepersoneel gereanimeerd, waarna hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Politie zoekt getuigen

Hoe de bestuurder in het water terechtgekomen is, is nog onduidelijk. De politie doet daar onderzoek naar. Daarvoor zijn ze op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. De fietstaxi is wit van kleur, heeft een rood dak en heeft opvallend veel stickers. De bestuurder droeg een felgele reflecterende jas.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.